0546 - 67 88 88

Relinen de Hemmen

Het project
Rond de zomer van 2014 is Roelofs gestart met de voorbereiding voor het werk ’De Hemmen’. Tijdens de start van de werkzaamheden was nog niet bekend dat dit zou leiden tot het eerste project in Noord-Nederland waarbij een glasvezel versterkte kous in de diameter van 1500 mm zou worden ingebouwd. De werkzaamheden van Roelofs  omvatten het beoordelen van de rioolinspecties. In overleg met de gemeente is besloten dat relinen de beste en prijstechnisch meest gunstige oplossing zou zijn. De gemeente hecht eraan de berging van het rioolstelsel op niveau te houden. Daarmee stelde Roelofs voor de kous in glasvezel uit te laten voeren. Glasvezel is bij dezelfde dikte vele malen sterker, waardoor met een veel dunnere kous kon worden volstaan.

Vanwege de ligging, direct voor de zuivering van Drachten, kon het riool maximaal 24 uur worden afgesloten in een periode van droogte. Deze eis is in het bestek meegenomen. Indien een aannemer niet aan deze eis kon voldoen diende hij te zorgen voor een by-pass van voldoende capaciteit.  De werkzaamheden zijn aangenomen door de civiele aannemer Oosterhof Hollman. Zij hebben Flua Leidingrenovatie opdracht gegeven de werkzaamheden uit te voeren. De werkzaamheden zijn inmiddels naar volle tevredenheid uitgevoerd. De proefstukken zijn ter controle aangeboden aan een laboratorium.

Bijzonderheden
Een strakke planning, geen regen tijdens het werk en een weersverwachting die droog weer voorspelde waren de uitdaging waarvoor de aannemer gesteld is. Flua heeft een draaiboek opgesteld waarin zij van uur tot uur de werkzaamheden hebben beschreven. Hiermee hebben zij aangetoond de werkzaamheden voldoende te beheersen en ook binnen de gestelde termijn van 24 uur uit te kunnen voeren. Door de goede voorbereiding zijn de werkzaamheden zonder neerslag en ruim binnen de planning uitgevoerd.

Project in cijfers
• Reinigen en inspecteren circa 250 meter
• Relinen 250 meter (1500mm)

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
Gemeente Smallingerland

Provincie
Friesland

Aanvang project
2015

Oplevering project
2015

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Den Ham

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546- 67 88 88ir. P. (Peter) Wonink
hoofd kenniscluster en senior adviseur Water en Riolering

Vestiging
Hoofdkantoor Den Ham
Dorpsstraat 20
7683 BJ Den Ham
Tel: +31 (0) 546 67 88 88

Contact