0546 - 67 88 88

Risico gestuurd rioolbeheer gemeente Nijkerk

Project
De gemeente Nijkerk werkt samen met de gemeente Leusden in een afvalwaterteam. De gemeente Leusden had goede ervaringen met Rasmariant hetgeen ertoe leidde dat ook de gemeente Nijkerk een Rasmariant analyse wilde laten uitvoeren als basis voor de kostendekking in een op te stellen vGRP.

Bijzonderheden
De gemeente Nijkerk wil binnenkort een nieuw GRP opstellen en wil om die reden een realistische lange termijn en strategische vervangingsplanning opstellen, welke als input gebruikt voor het GRP. Daarnaast dient de gemeente aan te geven hoe zij de doelstellingen in het Nationaal Bestuursakkoord Water denkt te gaan realiseren. Begrippen die daarin een rol spelen zijn kosten, kwetsbaarheid en kwaliteit én minder meerkosten. Het implementeren van risico gestuurd beheer kan hieraan bijdragen en de gemeente wil hier graag invulling aan geven.

Om een meer realistische lange termijn vervangingsplanning te kunnen opstellen is inzicht nodig in de schadeontwikkeling van de vrij verval riolen in de verschillende kernen. Op basis van dit inzicht kan een inschatting worden gemaakt van de snelheid van achteruitgang van de kwaliteit; het degradatieproces.  Door tegelijkertijd risico gestuurd te gaan werken wordt bepaald welke minimale kwaliteit een riool moet hebben om aan zijn functie te kunnen voldoen. Het belang van elke rioolstreng dient daartoe te worden vastgesteld. Dit vormt de basis voor de strategische vervangingsplanning.

Ter ondersteuning van de strategische vervangingsplanning zijn verschillende beleidsmodellen ontwikkeld en besproken.

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
Gemeente Nijkerk

Provincie
Gelderland

Aanvang project
oktober 2015

Oplevering project
mei 2016

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Den Ham

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546- 67 88 88ir. P. (Peter) Wonink
hoofd kenniscluster en senior adviseur Water en Riolering

Vestiging
Hoofdkantoor Den Ham
Dorpsstraat 20
7683 BJ Den Ham
Tel: +31 (0) 546 67 88 88

Contact