0546 - 67 88 88

Schollenkamp Borculo

Het project
Ten zuiden van Borculo ontwikkelt Roelofs de nieuwe wijk Schollenkamp. Dit is een gedifferentieerde woonwijk van circa 11 hectare. De wijk biedt ruimte aan 165 woningen, 12 appartementen en het hoofdkantoor van ProWonen. Er worden zowel rijwoningen als halfvrijstaande - en vrijstaande woningen gerealiseerd. 

De eerste fase van het plan is geheel uitgegeven. De openbare ruimte van het gehele plan is inmiddels overgedragen aan de gemeente Berkelland.

Van de tweede en laatste fase van het plan is nog 1 kavel beschikbaar. Deze is bestemd voor een vrijstaande woning. Voor informatie over de beschikbaarheid verwijzen wij graag naar de projectsite. Het bouw- en woonrijp maken van de woonwijk Schollenkamp in Borculo is een prima voorbeeld van de integrale aanpak van Roelofs. 

Water en riolering
Het hemelwater wordt door middel van een IT-riool in de bodem geïnfiltreerd. Het overtollige water stroomt naar de rand van de wijk in vier retentievijvers. De vijvers zijn niet alleen nuttig voor de waterhuishouding, maar geven tevens de wijk een karakteristieke uitstraling.

Groen en geluid
Bij de groene aankleding is gezocht naar een sfeervolle balans tussen een ecologisch interessante invulling die voldoet aan de onderhoudsarme richtlijnen van de gemeente Berkelland. Centraal in de wijk zorgen kleine- en middelgrote plantvakken op strategische locaties voor de groene uitstraling. De grote groene zones met waterpartijen langs de noord- en zuidzijde maken het groene karakter compleet. Daarnaast is de 4 meter hoge geluidswal voorzien van een bosplantsoen, zodat ook de geluidsreductie verder geoptimaliseerd wordt.

Verkeer en vervoer
De straten zijn ingericht met een 30-km zone door middel van snelheidsbeperkende maatregelen, zoals plateaus, inritconstructies en as-verspringingen. De verdeling van de openbare parkeerplekken en het parkeren op particulier terrein is geoptimaliseerd aan de hand van een parkeertoets. Dat heeft geresulteerd in een parkeerplan dat op een slimme wijze is verwerkt in het planontwerp. Voor de verhardingen van de rijbaan en de parkeerplaatsen is gekozen voor een betonstraatsteen met een deklaag van natuurlijke materialen.

De integrale aanpak van Roelofs heeft geleid tot een moderne wijk met een luxe uitstraling voor een zeer aantrekkelijke prijs.

Ga naar projectsite

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:
Ga naar projectsite

Projectinformatie

Opdrachtgever
Gemeente Berkelland

Provincie
Gelderland

Aanvang project
2004

Oplevering project
n.t.b.

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Den Ham

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546-67 17 41H. (Erik) Eenkhoorn
medewerker Bedrijfsbureau Zandwinning/Planontwikkeling

Vestiging
Hoofdkantoor Den Ham
Dorpsstraat 20
7683 BJ Den Ham
Tel: +31 (0) 546 67 88 88

Contact