0546 - 67 88 88

Snelfietsroute Apeldoorn-Deventer

Het project
In opdracht van de Regio Stedendriehoek heeft kenniscluster mobiliteit onderzoek gedaan naar de inpassing van de snelfietsroute tussen Apeldoorn en Deventer. Een snelfietsroute is een breed fietspad dat twee grote steden op een snelle, directe en comfortabele wijze met elkaar verbind. Dat betekent dat conflictsituaties met overig verkeer moet worden vermeden en op situaties waar dat niet mogelijk is moet de fietser voorrangsgerechtigd zijn. In samenwerking met de gemeente Apeldoorn, Voorst, Deventer en de provincie Gelderland is gekeken naar het meest gunstige tracé. Op basis van de criteria die van toepassing is op snelfietsroutes, zijn diverse tracés tussen Apeldoorn en Deventer onderzocht. Uiteindelijk heeft dit geleidt tot een voorkeurstracé die is uitgewerkt tot een definitief schetsontwerp. Ter onderbouwing van het schetsontwerp is door Roelofs een rapportage opgesteld waarin de afwegingen nader zijn toegelicht. Om de financiële haalbaarheid te toetsen is van elk deeltracé een SSK-kostenraming opgesteld.

Bijzonderheden:
- Het project is aan Roelofs gegund na een aanbesteding in concurrentie met een aantal grote verkeerskundige adviesbureaus;
- Het project is door Roelofs uitgevoerd van verkenningsfase tot definitief schetsontwerp.

Project in cijfers
Snelfietsroute tussen Apeldoorn en Deventer heeft een lengte van ongeveer 13km.

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
Regio Stedendriehoek

Provincie
Gelderland

Aanvang project
mei 2015

Oplevering project
augustus 2015

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Den Ham

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546- 67 88 88ing. C.T. (Tim) Adema
hoofd kenniscluster en senior adviseur Verkeer en Vervoer

Vestiging
Hoofdkantoor Den Ham
Dorpsstraat 20
7683 BJ Den Ham
Tel: +31 (0) 546 67 88 88

Contact