0546 - 67 88 88

Terreininrichting LIDL en appartementen Oosterwolde

Het project
Het centrum van Oosterwolde staat aan de vooravond van een enorme verhuis- en nieuwbouwoperatie van winkelbedrijven. De Compagnon, Adema Architecten en Kroeze & Partners ontwikkelen een miljoenenplan dat het koophart van Ooststellingwerfs hoofdplaats de komende jaren een vernieuwde aanblik moet geven. Meest opvallende pion op het spelbord is supermarkt Lidl. De grootgrutter zit nu aan de Trambaan, maar wil groeien. Dit kan op steenworp afstand, in een nieuw te bouwen complex op de hoek van de 13 Aprilstraat en de Snellingerdijk.

In de plannen betrekt de Lidl de onderste van vier bouwlagen. De twee erboven worden gevuld met 44 zorgappartementen van Talant en helemaal bovenin is een nog nader te bepalen aantal koopappartementen gedacht. Als alles volgens plan verloopt, staat de nieuwbouw er over twee jaar. De ingetekende oppervlakte van meer dan 2300 vierkante meter betekent voor de Lidl bijna een verdrievoudiging van de huidige omvang. Om ruimte te maken voor het door Adema Architecten uit Dokkum ontworpen nieuwbouwcomplex moeten de Scapino en een handvol woningen wijken. De Scapino wordt – samen met de Action – ondergebracht in het voormalige pand van de Poiesz, iets noordelijker in het centrum. Dit staat al jaren leeg en geldt in Oosterwolde als een rotte kies.

Werkzaamheden
In navolging van de engineering en bestekvoorbereiding van de omgeving van de Brugkampweg en Trambaan in opdracht van de gemeente is Roelofs door bouwgroep de Jong gevraagd om gehele besteksuitwerking van de terreininrichting van de nieuwe ontwikkeling aan de 13 Aprilstraat te verzorgen.
1. 3DTM meting huidige situatie
2. Uitvoeren milieukundige en constructieve onderzoeken
3. Afstemming en overleg opdrachtgever, gemeente en nutsbedrijven
4. Opstellen VO, DO en UO
5. Opstellen contractdocumenten
6. Verzorgen van aanbesteding

Project in cijfers
190 toekomstige parkeerplaatsen
Opbreken verharding 8000m2
Grondwerk ca 10.000m3
Riolering 300m1
Asfalt 250 ton
Straatbakstenen 1550m2
Betonstraatstenen 3500m2
Terreininrichting, groen, verlichting, containers etc

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
Bouwgroep De Jong B.V.

Provincie
Friesland

Aanvang project
mei 2018

Oplevering project
juni 2019

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Steenwijk

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546- 67 88 88ing. J.P. (Johan) van der Ploeg
Rayonmanager Noord

Vestiging
Regiokantoor Steenwijk
Lindehof 12
8332 VD Steenwijk

Tel: + 31 (0) 521 52 00 64

Contact