0546 - 67 88 88

Tubbergen Bruist!

Het project
Het centrum van Tubbergen moet levendiger worden en een authentieke sfeer uitstralen. Het moet aantrekkelijker worden voor inwoners, voor toeristen, voor ondernemers en voor mensen die in het mooie esdorp willen winkelen. Het programma Tubbergen Bruist pakt de omgeving en de levendigheid van het centrum aan, samen met de Tubbergse gemeenschap. Tubbergen Bruist is opgedeeld in vier programmaclusters. Cluster 1 moet het historisch centrumkarakter van het esdorp Tubbergen in het Nationaal Landschap Noordoost Twente herstellen en versterken. Een groot project binnen dit cluster is de herinrichting van de Grotestraat en het Raadhuisplein. Voor de herinrichting van de Grotestraat en het Raadhuisplein is gekozen voor een bouwteamconstructie. BDP, Khandekar, Roelofs en de gemeente Tubbergen werken samen aan het ontwerp en de bouw. Het doel is om praktisch een uitvoerbaar ontwerp te ontwikkelen. In week 34 is er gestart met de uitvoering die eind 2014 zal worden afgerond. 

Bijzonderheden
Er is vanuit de gemeente gekozen voor een bouwteamconstructie. Tijdens de voorbereiding van het project zijn alle belanghebbende partijen betrokken geweest bij de vorming van de plannen, om op deze manier tot een ontwerp te komen dat gedragen wordt door de gehele Tubbergse gemeenschap. Allerlei partijen uit Tubbergen hebben inspraak gehad zoals de dorpsraad, de Ondernemersvereniging, de Woningstichting en de gemeente.

Verder konden de Tubbergenaren kiezen uit drie ontwikkelde sfeerbeelden:
 

  • De dorpstuin, een romantische tuinsfeer; 
  • Eigentijds, een eigentijds design;
  • De landelijke sfeer, het landschap naar binnen gehaald. 

Twee sfeerontwerpen waren duidelijk favoriet bij de Tubbergenaren, dat waren de Dorpstuin en Landelijk. Het was een nek aan nekrace. Maar de definitieve telling is geweest en 46% van de respondenten heeft gekozen voor de Landelijke sfeer. 38% van de respondenten voelde het meeste voor de Dorpstuin en 16% was het meest onder de indruk van de Eigentijdse sfeer.

Bewuste Bouwers
Het project is aangemeld bij
Bewuste BouwersEen bouwplaats die werkt volgens de gedragscode van Bewuste Bouwers onderscheidt zich op de vijf pijlers: Verzorgd, Sociaal, Veilig, Milieu en Bewust. De stichting toetst of aan deze uitgangspunten wordt voldaan door onder andere mysteriebezoeken. Een mysteriebezoek is een momentopname en wordt niet aangekondigd. Lees hier het rapport van het mysteriebezoek van 11 november 2013.

 
Bekijk hier het inrichtingsplan Tubbergen Bruist!

Ga naar projectsite

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:
Ga naar projectsite

Projectinformatie

Opdrachtgever
Gemeente Tubbergen

Provincie
Overijssel

Aanvang project
2013

Oplevering project
2014

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Den Ham

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546 67 88 88ing. P.J. (Peter) Gelink
Rayonmanager Oost

Vestiging
Hoofdkantoor Den Ham
Dorpsstraat 20
7683 BJ Den Ham
Tel: +31 (0) 546 67 88 88

Contact