0546 - 67 88 88

Uitvoering rioolrenovaties in Stiens en Britsum

Het project
In de plaatsen Stiens en Britsum van de gemeente Leeuwarderadeel heeft Roelofs de uitvoering van rioolrenovaties voor zijn rekening genomen. Door middel van relinen met glasvezel van ongeveer 1000 meter aan riolering kan het systeem weer een mensenleven mee!

Daar waar het riool nog in redelijke tot goede staat is met af en toe een puntschade zal Roelofs enkel een deelreparaties uitvoeren

Als goede voorbereiding op het relinen zijn de riolen “obstakelvrij gemaakt”. De riolen zijn gereinigd en obstakels zoals wortels, vet en instekende inlaten zijn weg gefreesd. Hierna is een kous van glasvezel het riool ingebracht. Met UV-licht is deze kous vervolgens uitgehard.

Door het toepassen van de reliningstechniek is de overlast voor omwonenden minimaal. Vooraf zijn omwonenden met een “gele kaart” op de hoogte gebracht van de werkzaamheden. Tevens zijn de omwonenden op de dag van de uitvoering geïnformeerd over de gevolgen die de werkzaamheden voor hen met zich mee brachten door middel van een “rode kaart”. Dit betreft het tijdelijk niet gebruiken van toilet, douche, gootsteen enz. Na afronding van de reliningsklus ontvingen omwonenden de “groene kaart”, waarin zij bedankt worden voor hun hulp.

Bijzonderheden
Naast de rioolrenovatiewerkzaamheden worden tevens een aantal huisaansluitingen vervangen en putten gerenoveerd door middel van nieuwe stroom.

Project in cijfers
• Reinigen en inspecteren circa 3000 meter;
• Relinen 1000 meter;
• Deelreparaties 100 stuks;
• Vervangen van huisaansluitingen circa 30 stuks;
• Putten renoveren met stroomprofiel en putdeksels.

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
Gemeente Leeuwarderadeel

Provincie
Friesland

Aanvang project
19 mei 2014

Oplevering project
oktober 2014

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Steenwijk

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546 67 88 88E.K. (Edwin) Brouwer
hoofduitvoerder GWW

Vestiging
Hoofdkantoor Den Ham
Dorpsstraat 20
7683 BJ Den Ham
Tel: +31 (0) 546 67 88 88

Contact