0546 - 67 88 88

Update bypass stedelijke gemalen Ede

Het project
Vanaf begin 2017 is de Gemeente Ede bezig met grootschalig renovatie van haar stedelijke gemalen. Gedurende de werkzaamheden is inzichtelijk geworden dat er aanvullende noodzakelijke werkzaamheden nodig zijn aan een de gemalen door aanvullende debietmeterputten, debietmeters en afsluiters te plaatsen. Binnen dit project worden de aanvullende werkzaamheden aan de gemalen Langeweideweg/Rietkampen, Ede Zuid Vallei en Maxwellstraat uitgevoerd.

Binnen de combinatie draag Roelofs zorg voor het projectmanagement deel, afstemming met Tennet/Qirion en de civiele werkzaamheden (plaatsing debietmeterputten). Mous Waterbeheer voert de werkzaamheden op gebied van Werktuigbouw en Elektra uit, waaronder het prefab fabriceren van de debietmeterputten incl. pompen e.d..

Bijzonderheden
De Combinatie Roelofs – Mous Waterbeheer is sinds begin 2017 bezig met het onderhoud aan de Gemalen binnen de Gemeente Ede. Door deze ervaring heeft de Roelofs-Mous de werkzaamheden zo kunnen indelen dat de afvoercapaciteit van de riolering nooit in het geding komt.

Elk van de gemalen heeft een specifiek locatie uitdaging. Zo bevindt het gemaal Maxwellstraat in zeer krappe ruimte tussen de Maxwellstraat en de (water)singel van Ede. Het gemaal Langeweideweg bevind zich diep binnen een woonwijk die nauwelijks te bereiken is voor vrachtverkeer. Terwijl bij het gemaal Ede Zuid Vallei de uitdaging is dat slechts enkele meters boven het gemaal een hoogspanningsleiding bevind van Tennet, welke niet uitgeschakeld kan worden.

Project in cijfers
3 Gemalen
3 Debietmeterputten tussen de 15 en 20 ton
1 Debietmeterput van 17 ton enkele meters onder in bedrijf zijnde Tennet hoogspanning
4 Nieuwe afsluiterputten
Diverse soorten nieuwe afsluiters.

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
gemeente Ede

Provincie
Gelderland

Aanvang project
augustus 2018

Oplevering project
april 2019

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Steenwijk

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546- 67 88 88J.M. (Jan) Dijkstra
rayonmanager

Vestiging
Regiokantoor Veenendaal
Landjuweel 14
3905 PG Veenendaal
Tel: +31 (0) 318 55 75 57

Contact