0546 - 67 88 88

Verbrede rioleringsplannen Steenwijk

Het project
Roelofs heeft voor de gemeente Steenwijkerland rioolplannen opgesteld om een goed inzicht te krijgen in het functioneren van het rioolstelsel. De rioolplannen hebben betrekking op de rioolgebieden: Kern Steenwijk, Belt-Schutsloot, Willemsoord, Ossenzijl, Scheerwolde en Zuidelijk Persriool.

Met de plannen wordt invulling gegeven aan de drie zorgplichten afvalwater, hemelwater en grondwater. Het opstellen van de rioolplannen heeft tot doel om een actueel inzicht te krijgen in het hydraulisch en milieutechnisch functioneren van de gemeentelijke inzamelingssystemen. Door de inzamelsystemen door te rekenen en kritieke punten te onderkennen is een aanbeveling gegeven hoe de gemeentelijke zorgplicht binnen de rioolgebieden kunnen worden verbeterd.

Bijzonderheden
Een belangrijk onderdeel van het werk betrof het op orde brengen van de riooldata en het verhardingsbestand. Hiervoor zijn diverse gegevens in het veld gemeten. Daarnaast is het verhard oppervlak aan de hand van recente luchtfoto’s verkend. Door middel van enkele werksessies op de rioolafdeling van de gemeente Steenwijk is in samenwerking met de rioolbeheerders van de gemeente Steenwijkerland ontbrekende, of onjuiste informatie, gecontroleerd en met de juiste data aangevuld. Hierbij is onder andere gebruik gemaakt van het gemeentelijke digitale beheerpakket en analoge kaarten en tekeningen uit het archief.

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
gemeente Steenwijkerland

Provincie
Overijssel

Aanvang project
mei 2014

Oplevering project
april 2015

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Steenwijk

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546- 67 88 88ing. J.P. (Johan) van der Ploeg
Rayonmanager Noord

Vestiging
Regiokantoor Steenwijk
Lindehof 12
8332 VD Steenwijk

Tel: + 31 (0) 521 52 00 64

Contact