0546 - 67 88 88

Verkeersadvies locatie Jongbloed Sleen

Het project
Roelofs heeft voor de gemeente Coevorden een verkeersstudie uitgevoerd voor de woningbouwlocatie Jongbloed in Sleen. Plan Jongbloed betreft de realisatie van 80 woningen in een groene omgeving. In het kader van de planologische procedure heeft de gemeente Coevorden aan Roelofs gevraagd om de verkeerseffecten van dit nieuwbouwplan inzichtelijk te maken.

De volgende werkzaamheden zijn door Roelofs uitgevoerd:
 Verkeerstellingen op verschillende wegen in Sleen;
 Berekenen van de verkeersgeneratie en de parkeerbehoefte van de 80 nieuwbouwwoningen;
 Inzichtelijk maken van de verkeerseffecten op het bestaande wegennet, met name waar het de verkeersveiligheid betreft ;
 Een advies over de beoogde ontsluitingsstructuur van plan Jongbloed en eventuele aanvullende           (verkeersveiligheids)maatregelen.

Bijzonderheden
Het inzichtelijk maken van de verkeerseffecten van een nieuwbouwwijk is onderdeel van een bestemmingsplanprocedure. Met de introductie van de ‘ladder voor duurzame verstedelijking’ wordt er nog meer belang gehecht aan een goede ruimtelijke ordening in de vorm van een optimale benutting van de ruimte in woongebieden. Roelofs heeft verschillende mogelijkheden om de verkeerseffecten van nieuwbouwplannen inzichtelijk te maken, zowel kwantitatief (verkeersgeneratie, parkeerbehoefte, verkeersintensiteiten etc.) als kwalitatief (verkeerskundige toets van het ruimtelijke plan).

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
Gemeente Coevorden

Provincie
Drenthe

Aanvang project
december 2014

Oplevering project
december 2014

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Den Ham

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546- 67 88 88ing. C.T. (Tim) Adema
hoofd kenniscluster en senior adviseur Verkeer en Vervoer

Vestiging
Hoofdkantoor Den Ham
Dorpsstraat 20
7683 BJ Den Ham
Tel: +31 (0) 546 67 88 88

Contact