0546 - 67 88 88

Verkeersafwikkeling aansluiting N31-Garyp

Het project
De verkeersafwikkeling op het kruispunt Earnewarre met de afrit van de N31 laat te wensen over. Het verkeer op de afrit moet voorrang verlenen aan de Earnewarre en daardoor ontstaan wachtrijen. Deze wachtrijen worden dermate lang dat de opstopping terugslaat tot op de N31, soms zelfs enkele honderden meters. Sinds enige tijd worden in de avondspits verkeersregelaars ingezet om de doorstroming te borgen.

Provincie Fryslân heeft Roelofs om advies gevraagd. Om een goed beeld van de huidige situatie te krijgen is verkeersonderzoek vanuit de lucht ingezet. De avondspits is gefilmd en op basis van de beelden is het probleem helder in beeld gebracht. Vanuit deze probleemanalyse is gekeken naar haalbare oplossingen. De oplossingen zijn gesimuleerd met Vissim en de wachttijden en wachtrijlengtes van de varianten zijn inzichtelijk gemaakt. Daarmee is duidelijk geworden welke varianten een goed oplossend vermogen hadden. De bevindingen en het advies is vastgelegd in een rapportage.

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
Provincie Fryslan

Provincie
Friesland

Aanvang project
december 2017

Oplevering project
januari 2018

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Den Ham

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546- 67 88 88ing. C.T. (Tim) Adema
hoofd kenniscluster en senior adviseur Verkeer en Vervoer

Vestiging
Hoofdkantoor Den Ham
Dorpsstraat 20
7683 BJ Den Ham
Tel: +31 (0) 546 67 88 88

Contact