0546 - 67 88 88

Verkeersmaatregelen Ruurloseweg Hengelo

Het project
Ter verbetering van de verkeersveiligheid zijn een aantal jaren geleden diverse maatregelen gerealiseerd op de Ruurloseweg in Hengelo (Gelderland). Nu blijkt dat deze maatregelen niet het gewenste effect hebben.

De gemeente Bronckhorst heeft de mobiliteitsexpertise van Roelofs ingeschakeld om gezamenlijk met de omgeving een nieuw, breed gedragen en beter functionerend, inrichtingsplan voor de Ruurloseweg te ontwikkelen. Belangrijke knelpunten waarvoor een oplossing is aangedragen zijn trillingen van plateaus, de te hoge snelheid en het negeren van voorrangsregels. Om tot een breed gedragen inrichtingsplan te komen is een representatieve werkgroep met bewoners samengesteld.

Roelofs heeft het gehele proces begeleid en de werkgroep ondersteund met verkeerskundige input en het uitwerken van verschillende schetsen. Op basis van verschillende bijeenkomsten is gezamenlijk een voorkeursvariant opgesteld. Deze variant is uiteindelijk door de werkgroep gepresenteerd tijdens een inloopbijeenkomst. Op deze avond hebben medewerkers van Roelofs de werkgroep vakinhoudelijk ondersteund.

Naar aanleiding van enkele waardevolle opmerkingen vanuit de inloopbijeenkomst is de voorkeursvariant op een aantal punten aangepast. Hierdoor is uiteindelijk een passend en breed gedragen ontwerp opgeleverd.

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
gemeente Bronckhorst

Provincie
Gelderland

Aanvang project
maart 2017

Oplevering project
december 2017

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Den Ham

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546- 67 88 88ing. C.T. (Tim) Adema
hoofd kenniscluster en senior adviseur Verkeer en Vervoer

Vestiging
Hoofdkantoor Den Ham
Dorpsstraat 20
7683 BJ Den Ham
Tel: +31 (0) 546 67 88 88

Contact