0546 - 67 88 88

Landesgartenschau Papenburg

Het project
In 2014 wordt de Landesgartenschau Niedersachsen in de stad Papenburg gehouden. Het bestaande stadspark wordt getransformeerd in een nieuw park waar de tuin- en landschapsarchitectuur tentoongesteld wordt. Hiermee hoopt de stad Papenburg veel toeristen aan te trekken, naar verwachting zal de Landesgartenschau 600.000 bezoekers gaan trekken.

De projectorganisatie heeft Roelofs gevraagd om te onderzoeken wat het effect van de toeristen op het wegennetwerk is.
In het onderzoek staan de volgende vragen centraal:

• Kan het verkeer goed worden afgewikkeld?
• Worden eventuele files veroorzaakt door de Landesgartenschau?
• Waar ontstaan eventuele files?
• Welke eventuele maatregelen zijn effectief?

Om bovenstaande vragen te beantwoorden, heeft Roelofs als eerste stap de huidige verkeerssituatie vastgesteld. Dit is uitgebouwd naar de verkeerssituatie tijdens de Landesgartenschau. Er wordt geanalyseerd hoeveel bezoekers er op een gemiddelde dag komen en hoeveel dit er zijn op een drukke dag. Vervolgens wordt het aantal bezoekers omgerekend naar het aantal auto’s en touringcars. Uit deze berekening volgt hoeveel extra verkeer gegenereerd wordt door de Landesgartenschau.

Met behulp van VISSIM is de verkeerssituatie tijdens de Landesgartenschau getoetst. Uit de simulatie is gebleken dat er onacceptabele congestie ontstaat wanneer er geen aanvullende maatregelen genomen worden. Een aantal oplossingen zijn bedacht en getoetst met VISSIM. Uit de simulatie is gebleken dat de aanvullende maatregelen effectief zijn, waardoor er een acceptabele verkeerssituatie (ook op de piekmomenten) ontstaat gedurende de Landesgartenschau in Papenburg.

Hieronder is een visualisatie van de VISSIM simulatie weergegeven. De simulatie is ingezoomd op de omgeving rondom het parkeerterrein en is versneld afgespeeld.

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
Projectbureau Landesgartenschau Papenburg

Provincie
Overige

Aanvang project
mei 2013

Oplevering project
augustus 2013

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Den Ham

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546 67 88 88ing. C.T. (Tim) Adema
hoofd kenniscluster en senior adviseur Verkeer en Vervoer

Vestiging
Hoofdkantoor Den Ham
Dorpsstraat 20
7683 BJ Den Ham
Tel: +31 (0) 546 67 88 88

Contact