0546 - 67 88 88

Verkenningsstudie fietssnelweg Raalte-Zwolle

Het project
In samenwerking met Atelier Overijssel organiseerde Roelofs in opdracht van de gemeente Raalte twee werkateliers om de mogelijkheden van een fietssnelweg tussen Raalte en Zwolle en tussen Raalte en Nijverdal nader te verkennen. In het eerste werkatelier lag de nadruk op het gezamenlijk verkennen van de potentie van fietssnelwegen; in het tweede werkatelier is een vertaalslag gemaakt naar de bestaande fietsroutes tussen Nijverdal en Raalte en tussen Raalte en Zwolle. Eindconclusie is dat de (bestaande) route tussen Raalte en Zwolle de meeste potentie heeft om opgewaardeerd te worden tot fietssnelweg c.q. snelfietsroute.

Waarom fietssnelwegen
Uit verschillende berekeningen blijkt dat fietssnelwegen in combinatie met e-fietsen grote maatschappelijke voordelen opleveren. Het investeringsniveau van 675 kilometer extra fietssnelweg in Nederland is jaarlijks circa 100 miljoen euro. Daar staan jaarlijkse opbrengsten tegenover van 200 miljoen euro in de vorm van minder files (en dus reistijdverkorting), minder CO2-uitstoot en lagere uitgaven aan gezondheidszorg. De maatschappelijke baten overtreffen de maatschappelijke kosten dus ruimschoots!

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
Gemeente Raalte

Provincie
Overijssel

Aanvang project
juni 2014

Oplevering project
januari 2015

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Den Ham

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546 67 88 88ing. C.T. (Tim) Adema
hoofd kenniscluster en senior adviseur Verkeer en Vervoer

Vestiging
Hoofdkantoor Den Ham
Dorpsstraat 20
7683 BJ Den Ham
Tel: +31 (0) 546 67 88 88

Contact