0546 - 67 88 88

Vervangen Berg’s Brug te Farmsum

Het project
Middels een onderhandse aanbesteding volgens UAV-GC 2005 heeft Roelofs opdracht gekregen inzake het vervangen van de Berg’s brug over het afwateringskanaal van Duurswold te Farmsum in de gemeente Delfzijl.

Roelofs heeft het werk verkregen door het behalen van de beste EMVI-score (Economisch Meest Voordelige Inschrijving) of te wel de beste prijs-kwaliteitscore.

Een aanbesteding volgens deze procedure houdt normaal gesproken in dat alle verantwoordelijkheden voor dit project bij de aannemer komen te liggen. Echter heeft de gemeente Delfzijl i.v.m. met de beperkte tijdsplanning voor aanvang van dit project al een aantal vergunningtrajecten opgestart. De trajecten werden door Roelofs overgenomen en voortgezet.
Behalve voor bovengenoemde vergunningen was Roelofs verantwoordelijk voor het ontwerp, constructieberekeningen, overige ontheffingen en vergunningen, uitvoering etc. Voor het vervaardigen van de brug met een overspanning van ca. 24 m. heeft Roelofs de firma J.C. Krans bv als onderaannemer ingeschakeld.

Het ontwerp van Roelofs heeft ertoe geleid dat er een brug zonder steunpilaren is gekomen. Daarnaast hebben we er voor gekozen geen heipalen, maar schroefmortelpalen toe te passen in de landhoofden. De nabijheid van diverse woningen heeft Roelofs doen besluiten om deze schroefmortelpalen toe te passen. Door deze uitvoeringsmethode was de overlast van geluid en trillingen nihil, t.o.v. het aanbrengen van heipalen.

Tijdens DelfSail is de brug tijdelijk toegankelijk gemaakt voor de bezoekers aan het DelfSail festival,  de brug is in oktober 2009 opgeleverd.

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
Gemeente Delfzijl

Provincie
Groningen

Oplevering project
31-10-2009

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Den Ham

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546 67 88 88ing. M. (Martin) Reurink
regiomanager Advies en Ontwerp

Vestiging
Hoofdkantoor Den Ham
Dorpsstraat 20
7683 BJ Den Ham
Tel: +31 (0) 546 67 88 88

Contact