0546 - 67 88 88

VISSIM onderzoek Aakstraat/Heesweg Raalte

Het project
Voor het kruispunt Aakstraat/Heesweg te Raalte is een nieuw ontwerp bedacht met een afbuigende voorrang. De gemeente Raalte heeft Roelofs gevraagd om de verkeerskundige effecten van de gewijzigde situatie inzichtelijk te maken.

Om de effecten van het nieuwe ontwerp in kaart te brengen is het nieuwe ontwerp in het verkeersmodel VISSIM gesimuleerd. Er zijn simulaties uitgevoerd met verschillende verkeersintensiteiten, waaronder de huidige verkeerssituatie en verschillende toekomstscenario’s. Hierdoor is niet alleen te zien wat de effecten zijn direct na de uitvoering, maar ook hoe het ontwerp functioneert in de toekomst. De verkeerssituatie van de diverse simulaties zijn geanalyseerd en beschreven.

Bijzonderheden
Om de simulatie herkenbaar en aansprekend te maken is de VISSIM simulatie gecombineerd met een 3D omgeving uit SketchUp. De combinatie van een analyse en een visualisatie zorgt voor een gedegen en presenteerbare onderbouwing.

 

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
Gemeente Raalte

Provincie
Overijssel

Aanvang project
Juli 2012

Oplevering project
December 2012

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Den Ham

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546 67 88 88ing. C.T. (Tim) Adema
hoofd kenniscluster en senior adviseur Verkeer en Vervoer

Vestiging
Hoofdkantoor Den Ham
Dorpsstraat 20
7683 BJ Den Ham
Tel: +31 (0) 546 67 88 88

Contact