0546 - 67 88 88

Waterhuishouding en rioleringsplan Oldenzaal

Het project
De gemeente Oldenzaal is voornemens de locatie Bisschop Baldrikstraat te herontwikkelen. Bestaande bedrijfsactiviteiten binnen het gebied maken in het kader van de herontwikkeling grotendeels plaats voor woningbouw. Bestaande woningen blijven behouden. Om het plangebied verantwoord te kunnen ontwikkelen is een waterhuishoudings- en rioleringsplan opgesteld. Het plan geeft invulling aan de omgang met vuilwater, hemelwater, grondwater en oppervlaktewater ter plaatse van het plangebied.

Bijzonderheden
Bij aanvang van het project bleek de stedenbouwkundige visie niet voldoende afgestemd op de bestaande ondergrond en het huidige hoogteverloop van de locatie. Er zouden hierdoor waterproblemen kunnen ontstaan ter plaatse van de bestaande te handhaven bebouwing. Samen met de stedenbouwer en de gemeente is gekeken naar mogelijkheden tot verbetering.
Het ‘nieuwe’ ontwerp biedt een oplossing tegen water-op-straat en grondwateroverlast en is bovenal verkeerskundig goed inpasbaar. De ambitie om 40 mm berging te realiseren is helaas net niet helemaal mogelijk binnen de gestelde kaders en de openbare ruimte in het plangebied.

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
Gemeente Oldenzaal

Provincie
Overijssel

Aanvang project
maart 2013

Oplevering project
voorjaar 2014

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Den Ham

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546 67 88 88ing. P.J. (Peter) Gelink
Rayonmanager Oost

Vestiging
Hoofdkantoor Den Ham
Dorpsstraat 20
7683 BJ Den Ham
Tel: +31 (0) 546 67 88 88

Contact