0546 - 67 88 88

Waterhuishoudingsplan Stijgoord Lochem

Het project
Roelofs Advies en Ontwerp heeft voor de gemeente Lochem het waterhuishoudkundige plan van deelgebied Stijgoord opgesteld. Allereerst is de huidige situatie beschreven, daarna de toekomstige. Vervolgens zijn de uitgangspunten voor de waterhuishouding geformuleerd en is een waterhuishoudkundige ontwerp vervaardigd met een onderbouwende hydraulische berekening van het hemelwaterstelsel.

Bijzonderheden
Het gebied is gelegen tussen de Berkel en het Twentekanaal en kent een zandige ondergrond. Binnen het gebied ligt het voormalige buitenzwembad van Lochem. Op basis van de geohydrologische kenmerken van het gebied is vastgesteld dat het waterpeil in het voormalige zwembad niet correspondeert met het natuurlijke grondwaterverloop in het gebied. Na het uitvoeren van een extra veldbezoek en het bestuderen van oude kaarten is de mogelijk oorzaak hiervan gevonden. De afsluiter in een oude onderhoudsleiding van het zwembad is waarschijnlijk defect waardoor het water in het voormalige zwembad kan wegstromen naar het gemeentelijke riool. Het voormalige zwembad heeft een drainerende invloed op de omgeving. De huidige grondwatersituatie is daardoor niet representatief voor de toekomstige situatie, waarbij de onderhoudsleiding wordt verwijderd en de drainerende functie verdwijnt. Door het gebied op te hogen wordt invulling gegeven aan waterveiligheid. Het voormalige zwembad wordt ingericht als parkvijver en functioneert als retentiebekken binnen het gebied.

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
Gemeente Lochem

Provincie
Gelderland

Aanvang project
augustus 2011

Oplevering project
februari 2013

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Den Ham

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546 67 88 88ing. P.J. (Peter) Gelink
Rayonmanager Oost

Vestiging
Hoofdkantoor Den Ham
Dorpsstraat 20
7683 BJ Den Ham
Tel: +31 (0) 546 67 88 88

Contact