0546 - 67 88 88

Woldmeenthe

Het project
Woldmeenthe Steenwijk. Een gebied van circa 33 hectare, waar ongeveer 500 woningen zijn gebouwd. Een duurzame wijk op alle fronten: bebouwing, bestrating en groen.

De gemeente wilde snel in het plangebied beginnen. Er lag echter een veenlaag van circa 1,40 m waardoor er is gekozen voor het ontgraven van de slappe laag t.p.v. de toekomstige cunetten. De ontstane cunetten zijn daarna vol gespoten met zand uit de nabij gelegen zandput van Roelofs. Kenmerkend aan dit plan is dat er veel ruimte is voor groen en water.
De vele watergangen zorgen er voor dat er enkele kunstwerken in dit plan zitten. Dit zijn vijf duikerbruggen, vijf fietsbruggen en enkele keermuren. De stalen fietsbruggen zijn in het geheel in onze werkplaats vervaardigd. Dit geldt ook voor de brugleuningen op de duikerbruggen. Deze geven een extra elan aan deze wijk.

Een ander kenmerk van deze wijk is de waterhuishouding. Er is gekozen voor bijzonder gescheiden rioleringsstelsel.
Het hemelwater wordt via de straten afgevoerd naar het omliggende openbare water. Het regenwater loopt vanaf de woningen via speciale betongootjes over het trottoir naar de rijweg waarna het naar de watergangen wordt geleid.

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
Gemeente Steenwijkerland

Provincie
Overijssel

Oplevering project
01-04-2005

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Den Ham

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546 67 88 88ing. G. (Gerard) Hoiting
directeur Roelofs Beheer B.V.

Vestiging
Hoofdkantoor Den Ham
Dorpsstraat 20
7683 BJ Den Ham
Tel: +31 (0) 546 67 88 88

Contact