0546 - 67 88 88

WRM Brouwerspoort Veenendaal

Het project
Het project “Woonrijpmaken Brouwerspoort” betreft het aanleggen van een nieuwe openbare ruimte in het midden van het Centrum Veenendaal. Het project bevindt zich direct grenzend aan de Hoofdstraat van Veenendaal en wordt verbonden door het winkelcentrum “De Corridor”. Door de aanleg van het project wordt in het centrum de mogelijkheid van werken, wonen en winkelen vergroot.

Onderdeel van het project Brouwerspoort is de aanleg van de Brouwersgracht waarin een gracht wordt gerealiseerd.
Deze gracht is tijdens het bouwrijp maken van het project reeds aangebracht en heeft de afgelopen jaren onder het maaiveld gelegen. De betonnen grachtelementen zullen ontgraven worden en voorzien van metselwerk met hierop natuursteen deksloven en gietijzeren hekwerk. De openbare verharding in het gebied wordt voorzien van diverse materialen waaronder gebakken straatstenen in combinatie met natuursteen en betonproducten van hoogwaardige kwaliteit, kortom een zeer mooi project met grote diversiteit aan werkzaamheden en verwerkte producten in de kern van Veenendaal.

Bijzonderheden
Omdat Veenendaal oog heeft voor haar industrieel verleden, is het niet alleen maar nieuwbouw wat de klok slaat in Brouwerspoort. Er worden diverse aspecten uit het verleden verwerkt in de nieuwe omgeving. Ook de namen van de straten en gebouwen maken een overduidelijke knipoog naar het verleden van Veenendaal.

Project in cijfers
  2.400 meter riool aanleggen
55.000 eenheden straatwerk
     400 meter gracht
  1.200 vierkante meter metselwerk
     350 met hekwerk met gietijzeren balusters

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
Gemeente Veenendaal

Provincie
Utrecht

Aanvang project
2015

Oplevering project
2020

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Veenendaal

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546- 67 88 88ing. A.H.M. (Marcel) Grit
commercieel directeur

Vestiging
Hoofdkantoor Den Ham
Dorpsstraat 20
7683 BJ Den Ham
Tel: +31 (0) 546 67 88 88

Contact