0546 - 67 88 88

Bewuste Bouwers

Roelofs is zich bewust van de gevolgen van haar activiteiten voor de omgeving waarin zij bouwprojecten realiseert. Om hiermee goed om te gaan hebben wij ons aangemeld bij Stichting Bewuste Bouwers.

Bewuste Bouwers is een onafhankelijke stichting die streeft naar de verbetering van het imago van de bouwsector. Dat doet zij door het stimuleren van goede en transparante communicatie tussen de bouwlocatie en de directe omgeving.

Een bouwplaats die werkt volgens de gedragscode van Bewuste Bouwers onderscheidt zich op de vijf pijlers:

Verzorgd
Bewuste Bouwers werken netjes. Het project maakt gezien vanuit de omgeving een verzorgde indruk. Op en rondom het project is het opgeruimd. Materiaal en materieel zijn opgeruimd, schoon en onderhouden.

Vakmensen
Bewuste Bouwers hebben aandacht voor de ontwikkeling, gezondheid, welzijn en veiligheid van hun vakmensen. Medewerkers dragen bij aan het imago van de bouw. De medewerkers zijn het visitekaartje van het project en de bouwsector.

Veilig
Bewuste Bouwers werken veilig voor omwonenden, voorbijgangers en bezoekers. Bouwactiviteiten vormen geen onaanvaardbaar risico voor de veiligheid van omwonenden, voorbijgangers en bezoekers. De omgeving van het project, toegangswegen en informatiepunten zijn veilig voor omgeving, weggebruikers en bezoekers.

Milieu
Bewuste Bouwers werken milieubewust. Er is beleid voor afvalmanagement en energiebesparing. Het project is zich bewust van de impact op het milieu en neemt maatregelen om de impact te verkleinen. Het bouwbedrijf faciliteert het project om op een duurzame wijze te bouwen.

Omgeving
Bewuste Bouwers beperken hinder en hinderbeleving voor de omgeving. Medewerkers op het project zijn zich bewust van hun impact op mensen in de omgeving. Zij communiceren proactief voorafgaand en tijdens de bouw en gaan professioneel om met vragen, klachten en tips vanuit de omgeving.

De stichting toetst of aan deze uitgangspunten wordt voldaan door audits, mysteriebezoeken en de klachten- en idee├źnsite www.verbeterdebouw.nl.

                                  

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in: