Nieuws

BRAVO-run in Woerden een groot succes

28-05-2018

Afgelopen zaterdag hebben ruim 290 mensen meegedaan met de BRAVO-run. De hardloopwedstrijd over de nieuwe Zuidelijke randweg bij Woerden was een groot succes. De BRAVO-run is georganiseerd door Roelofs en RunnersClub Woerden die in opdracht van de Provincie Utrecht de omgeving zo wilde bedanken voor hun geduld en begrip tijdens de aanleg van de nieuwe provinciale weg.

De deelnemers konden kiezen uit drie afstanden: de Kidsrun van 1 kilometer of de dames- en herenruns van 5 en 8 kilometer. De BRAVO-run was een unieke en eenmalige kans om over de nieuwe provinciale weg N420 te lopen voordat de nieuwe weg opgesteld wordt voor verkeer.

Bedankje
De BRAVO-run wordt georganiseerd door Roelofs die in opdracht van de provincie Utrecht de nieuwe weg aanlegt. Met de run willen we de omgeving bedanken De hardloopwedstrijd werd georganiseerd in samenwerking met de RunnersClub Woerden.

Het project
Woerden kampt al jaren met verkeersproblemen. Doorgaand verkeer door de binnenstad, overbelasting van de wegen van en naar de aansluiting met de A12 en een overbelaste aansluiting op de A12 met vertraging als gevolg. Om de stad te ontlasten is er een Zuidelijke randweg aangelegd. Woerden krijgt hiermee een tweede verbinding met de A12.

Openstelling
Op dit moment wordt er met verschillende aannemers nog gewerkt aan de weg, zoals het plaatsen van vangrails en bebording. Dagelijks zijn er 25 tot 40 mensen aan het werk. Er is in totaal 30.000 ton asfalt verwerkt. De nieuwe Zuidelijke randweg N420 wordt op vrijdag 1 juni 2018 opengesteld voor het verkeer.