Nieuws

Ervaringsdag geïntegreerde contracten zeer geslaagd

18-11-2013

Op dinsdag 5 november 2013 heeft de ervaringsdag “geïntegreerde contracten” plaatsgevonden. Deze ervaringsdag, georganiseerd door Oranjewoud en Roelofs, was met ruim 70 deelnemers zeer geslaagd. Met bijzondere sprekers op een bijzondere locatie, namelijk het PEC stadion in Zwolle, waren de verwachtingen dan ook hoog gespannen. En deze werden bevestigd.

Centraal stonden de inleidingen van mr. A. ter Mors van Kienhuis Hoving en die van S. Lubberhuizen, gemeente Apeldoorn. Beiden gaven vanuit hun eigen expertise en visie een bevlogen betoog met betrekking tot het thema van de dag. Enerzijds vanuit een juridische invalshoek inzoomend op de mogelijke valkuilen. Anderzijds focuste Dhr. Lubberhuizen zich op de toekomst van geïntegreerde contractvormen. Een boeiende visie werd uiteengezet.

Na de plenaire inleiding werden aanwezigen opgedeeld in vier groepen om in kleinere setting door te praten en ervaringen uit te wisselen”. Het gemêleerde gezelschap van gemeentes, waterschappen, provincies tot en met ingenieurs en aannemers, van Terschelling tot en met Apeldoorn, maakte deze sessies extreem interactief en boeiend. In veel gevallen bleek de ingeplande tijd dan ook te kort.

Na de discussies in kleinere groepen werden deze door dagvoorzitter Anne Jochum de Vries samengebracht en in een breder perspectief geplaatst. Als organisatoren keken Lukas Pepping van Oranjewoud en Gerard Hoiting van Roelofs terug op een zeer geslaagde dag. “Gezien de opkomst en de levendige discussies mogen we concluderen dat we een sprekend en actueel thema centraal hebben gesteld dat echt leeft:” zo gaf dhr. Hoiting aan. De verwachting is dan ook groot dat er volgend jaar weer ervaringsdagen georganiseerd gaan worden.