Nieuws

iASSET en Verbeterdebuurt gaan samenwerken vanuit één centraal platform

24-09-2015

iASSET, het beheerplatform van objecten in de openbare ruimte, en Verbeterdebuurt, het platform voor meldingen openbare ruimte, hebben hun software op elkaar afgestemd voor een naadloze samenwerking. Het resultaat is één zeer gebruiksvriendelijk centraal systeem voor burgers, bestuurders en uitvoerders.

Burger wordt inspecteur
Burgers kunnen meldingen van bijvoorbeeld vandalisme aan gebouwen via de website van Verbeterdebuurt doorgeven. Die meldingen komen vervolgens via iASSET binnen bij bestuurders en beheerders, die hier gelijk op in kunnen spelen. Door deze aanpak willen gemeenten de burgers zoveel mogelijk betrekken.

De samenwerking komt niet uit de lucht vallen: iASSET en Verbeterdebuurt leveren samen al diensten aan meer dan 80 gemeenten.

Het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING) juicht de samenwerking toe. “In de openbare ruimte komen veel partijen elkaar tegen, van waterschap tot provincie en van netbeheerder tot groenonderhoud bedrijf. Het digitaal laten samenwerken van verschillende afdelingen en ketenpartners is een van de belangrijkere uitdagingen voor de toekomst.”

Kenmerken
Het systeem is volledig in de cloud, dus overal toegankelijk en altijd up to date. Extra investeringen in de software voor koppelingen aan andere platforms zijn niet nodig. Het systeem voldoet tevens aan alle standaarden en sluit naadloos aan op de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT).

Roelofs en iASSET
iASSET is hét beheersysteem voor de openbare ruimte, ingericht in 10 thema’s die ieder een eigen vakgebied bevatten. Voor ieder vakgebied heeft zich een strategisch partner verbonden aan iASSET. Voor het thema verhardingen is dit Roelofs.