Nieuws

Integrale Reconstructie Ommen Zuid is afgerond

24-09-2013

Het project Integrale Reconstructie Ommen Zuid (IROZ) is afgerond. In het najaar van 2012 is de combinatie Roelofs-Nonak in opdracht van de gemeente Ommen begonnen met het project Intergrale Reconstructie Ommen Zuid (IROZ). Het project is mede gefinancierd door de provincie Overijssel. Het resultaat is een heringerichte Hessel Mulertbrug, Stationsweg en een vervangen en afgekoppelde riolering in een aantal straten. In het weekend van 6 en 7 september 2013 zijn de werkzaamheden feestelijk afgerond met verschillende festiviteiten. Kijk hier voor meer projectinformatie.

Officiële opening
Tijdens een fietstocht over de vernieuwde Stationsweg konden de genodigden het traject bezichtigen. Na toespraken van onder andere gedeputeerde Gerrit Jan Kok en wethouder Ilona Lagas werd de opening een feit door het weghalen van een groot doek. Hieronder werd een bank zichtbaar. De stichting Jan en Minie de Wilde uit Ommen heeft ter ere van de afronding en herstructurering van dit project, een plantsoen gelegen aan de Stationsstraat, overgedragen aan de gemeente voor het symbolische bedrag van 1 euro. Om het geheel wat extra allure te geven is er een damtafel en een zitbankje geplaatst.

Bekijk de reportage van Vechtdal Leeft TV waarin onder andere wethouder Ilona Lagas van de gemeente Ommen en Gerrit Jan Kok gedeputeerde van de provincie Overijssel vertellen over dit geslaagde project.

Feestelijke afsluiting
Voor de inwoners van Ommen organiseerde de gemeente in samenwerking met de Handels Vereniging Ommen op zaterdag een feestelijke afsluiting met verschillende festiviteiten op en rondom de Hessel Mulertburg. Deze middag is druk bezocht door de inwoners en overige belangstellenden.

Omgevingsmanagement
Overlast voor de omgeving is bij bouwprojecten niet altijd uit te sluiten. Dat geldt ook voor dit ambitieuze project. De combinatie Roelofs-Nonak heeft dit uiteraard zoveel mogelijk proberen te beperken. Tijdens dit project is gewerkt volgens de vijf pijlers van Bewuste Bouwers. De stichting Bewuste Bouwers beoordeelt bouwplaatsen op een aantal criteria die allemaal verband houden met “Bewust Bouwen” in de breedste zin van het woord. De gedragscode is gebaseerd op vijf pijlers: bewust, veilig, verzorgd, milieu en sociaal. Meer weten over Bewuste Bouwers kijk dan op onze website of op www.bewustebouwers.nl.