Nieuws

Koning Willem-Alexanderkanaal groot succes!

03-09-2013

Het onlangs geopende Koning Willem-Alexanderkanaal is een aanwinst voor Noord-Nederland. Dat blijkt wel uit de grote belangstelling voor de vaarverbinding en omliggende activiteiten.

Roelofs is trots onderdeel te mogen uitmaken van dit mooie project. Twee jaar geleden is in opdracht van de provincie Drenthe de combinatie Roelofs-J.C. Krans-Hoornstra begonnen met de aanleg van het kanaal. Naast het graven van het kanaal en aanleg van de bruggen maakt ook de beroemde koppelsluis deel uit van dit project. Het project maakte onderdeel uit van De Veenvaart (www.veenvaart.nl) een traject van circa 20 kilometer die onder andere een “rondje Drenthe” mogelijk maakt. Zie hier meer informatie over dit project.

IJstijdenpad
Naast dat de vaarverbinding druk bevaren wordt, is het nu ook mogelijk het kanaal te ontdekken met een van de wandel- of fietsroutes. Zo is afgelopen week het IJstijdenpad geopend. Het zes kilometer lange wandel- en fietspad start in de haven van Oranjedorp en eindigt in het hoogveengebied Berkenrode. Het pad voert langs bijzondere zwerfkeien met uitleg over wanneer en hoe deze naar Drenthe zijn gekomen en welke reis ze maakten. Het pad ontleent zijn naam aan de vele zwerfkeien langs de route, die zijn opgegraven tijdens de aanleg van het nieuwe kanaal.

Genomineerd Nationale Motorbootvarenprijs
De nieuwe vaarverbinding is genomineerd voor de Nationale Motorbootvarenprijs. Vrijdag 6 september 2013 wordt de prijs uitgereikt tijdens de Hiswa in Amsterdam. De Nationale Motorbootvarenprijs is bedacht om bijzondere activiteiten die direct of indirect hebben bijgedragen aan het plezierig, veilig en actief motorbootvaren te belonen. De winnaar krijgt een bokaal.

Dit seizoen is de vaarverbinding al druk bevaren door motorbootvaarders. Al meer dan drieduizend vaarders gingen door het Koning Willem-Alexanderkanaal.

Een bijzonder project waarover we zeker nog heel veel zullen horen!