Kruispuntanalyse

Wilt u weten wat de effecten zijn van een nieuw kruispunt? Of wilt u inzichtelijk hebben wat de effecten zijn als u een rotonde toepast in plaats van een voorrangskruispunt? Roelofs kan u helpen met alle vraagstukken rond kruispunten door middel van een kruispuntanalyse.

Simulatie met VISSIM

Specialisten binnen de expertise Mobiliteit van Roelofs hebben ruime ervaring met kruispuntanalyses en denken graag mee over de beste kruispuntoplossing. Door middel van een microscopisch verkeersmodel (VISSIM) simuleren wij de gewenste kruispunttypes. Een microscopisch verkeersmodel simuleert elk voertuig afzonderlijk waardoor interactie tussen voertuigen een belangrijke rol speelt. Hierdoor is dit verkeersmodel uitermate geschikt voor een studie op kruispuntniveau en zijn de resultaten zeer nauwkeurig.

Resultaat van de kruispuntanalyse

De bevindingen van de kruispuntanalyse worden verwerkt in een rapport. Hierin staan onder andere de wachttijden en wachtrijlengtes per kruispunttak. Daardoor wordt het voor u inzichtelijk of de wachtrijen acceptabel zijn.
Weten welk kruispunttype het best functioneert op uw locatie? U kunt dan meerdere varianten laten berekenen, waarna wij advies geven over het beste kruispunttype.

De voordelen van een kruispuntanalyse door Roelofs:

  • Duidelijke simulatie van de gewenste kruispunttypes
  • Zeer nauwkeurige resultaten
  • Advies voor de beste oplossing
  • Onze ervaren adviseurs zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van weginrichting en kruispuntvormen

Heeft u een vraag of opmerking?