Ondersteuning

Advies kruispunttype

In veel gevallen komt er een aanvraag voor het doorrekenen van een kruispunt. Op basis van de simulatie wordt gekeken of het kruispunt voldoet. Dit betekent echter niet dat dit de beste oplossing is voor de verkeerssituatie. Wat als de beste oplossing niet is doorgerekend? Roelofs geeft u hier graag advies over.

Het juiste kruispunt

De adviseurs van Roelofs hebben ruime ervaring met het doorrekenen van kruispunttypes en kunnen op basis van de verkeersstromen een goede inschatting maken welke kruispunttypes geschikt zijn voor de situatie. Zij weten welke voor- en nadelen de kruispunttypes hebben en bij welke verkeersstromen de diverse kruispunten goed functioneren.
Tevens zijn wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van weginrichting en kruispuntvormen. Hierdoor kunnen wij u goed adviseren over de kruispunttypes die zinvol zijn om door te rekenen. Een voorbeeld van een nog relatief onbekend, maar opkomend kruispunttype is het voorrangsplein.

Voorrangspleinen

Een voorrangsplein is een kruispunttype dat uitermate geschikt is binnen de bebouwde kom en dan specifiek wanneer het kruispunt een duidelijke hoofdstroom kent. Klik hier voor een VISSIM simulatie van een voorrangsplein.

Ontwerpen kruispunttypes

Denkt u een geschikt kruispunttype gevonden te hebben voor uw locatie, maar moet deze nog worden uitgewerkt? Dan kunt u terecht bij een van onze verkeerskundig ontwerpers.

Bepalen verkeersgeneratie

Zijn er ontwikkelingen en wilt u weten wat het effect op een nabij gelegen kruispunt is, dan kunnen wij een kruispuntanalyse voor u uitvoeren. Weet u echter nog niet hoeveel het verkeer gaat toenemen, dan kunnen wij dit voor u bepalen door middel van de tool van het CROW “parkeren en verkeersgeneratie”.

Op basis van de toegenomen verkeersgeneratie voeren wij een kruispuntanalyse uit, waarna inzichtelijk is wat het effect is van de ontwikkeling op het kruispunt.

Wilt u meer weten over de verschillende mogelijkheden? Wij geven u graag meer informatie!

Heeft u een vraag of opmerking?