Nieuws

Roelofs aanwezig op Markt Circulaire Economie

10-05-2017

Op donderdag 18 mei is Roelofs aanwezig op de Markt Circulaire Economie in Arnhem. Deze markt is bedoeld om kennis te maken met praktijkvoorbeelden van circulaire economie.

Vanuit de Radboud Universiteit in Nijmegen is er onderzoek gedaan naar Business Modellen voor de Circulaire Economie. De resultaten van dit onderzoek worden gepresenteerd op een conferentie op 18 mei 2017, met aansluitend in de middag een Markt Circulaire Economie.

Ook Roelofs is hierbij betrokken en staat met een stand op deze markt om verschillende praktijkvoorbeelden te laten zien. Deze voorbeelden zijn in een samenwerkingsvorm met andere partijen tot stand gekomen. De Roelofs duurzaamheidsscan, die is gebruikt om deze circulaire voorbeelden te kunnen realiseren, wordt inmiddels door diverse private- en publieke partijen met succes toegepast.

Voorbeelden Circulaire Economie
De markt, direct naast de Eusebiuskerk in Arnhem, is bedoeld om kennis te maken met praktijken rond de circulaire economie: van koffie tot tafels, van vervoer tot circulair asfalt of verkeersborden. Het gaat om concrete voorbeelden van circulaire toepassingen en initiatieven. De toegang is gratis. Ook zijn er food-trucks aanwezig voor een hapje en een drankje.

Start: 13.00 uur.
Standnummer: 31

Zie ook de website:

www.circulairebusinessmodellen.nl