Nieuws

Roelofs is Bewuste Bouwer!

18-04-2013

Overlast voor de omgeving is bij bouwprojecten niet altijd uit te sluiten. Veel bedrijven zetten de laatste jaren dan ook hoog in op goed omgevingsmanagement. Roelofs is zich hiervan bewust en vindt dit een belangrijk onderdeel van haar dienstverlening. Daarom hebben wij onlangs vijf projecten aangemeld bij Bewuste Bouwers. Het streven is om alle nieuw te starten projecten volgens gedragscode van Bewuste Bouwers uit te voeren.

De stichting Bewuste Bouwers is een onafhankelijke stichting voor iedereen die in zijn omgeving te maken krijgt met bouwactiviteiten, zowel bouwer als omwonende. Bewuste Bouwers streeft naar professionalisering van omgevingsmanagement. Dat doet zij door het stimuleren en bevorderen van goed en transparante communicatie tussen bouwlocaties en de directe omgeving.

De gedragscode bestaat uit vijf hoofdpijlers, te weten: Verzorgd, Milieu, Sociaal, Bewust en Veilig. De projecten die zijn aangemeld worden gedurende de werkzaamheden getoetst door audits, mysteriebezoeken en meldingen uit de omgeving via www.verbeterdebouw.nl .

Projecten die het certificaat hebben ontvangen:
• E&C Hondsrugkanaal Erica–Ter Apel in Klazienaveen
• D&C Herstructurering Industrieterrein ‘De Baarge’ in Staphorst
• D&C Integrale Reconstructie Ommen Zuid
• Herinrichting Bruins Slotlaan in Nijkerk
• Herinrichting Caterplein Apeldoorn