Featured Video Play Icon

Vlog

VLOG: Roelofs denkt mee in Green Deal Workshop in Zweden

28-09-2018

Roelofs is door het Ministerie van Buitenlandse Zaken uitgenodigd om deel te nemen aan een Workshop Green Deals in Stockholm. Tobias Strating, projectleider circulaire economie, is vorige week naar Zweden afgereisd om mee te denken over de inzet van Green Deals in samenwerkingen tussen overheden en het bedrijfsleven.

De workshop was georganiseerd door de Nederlandse ambassade in Zweden in het kader van RE:Source, een Zweeds strategisch innovatieprogramma. Green Deals worden door de Nederlandse overheid als een instrument ingezet om duurzame economische groei te stimuleren; ook bekend als ‘green growth’. In samenwerking met het Zweedse Innovation Agency en de Swedish Environment Protection Agency, onderzoekt de Nederlandse ambassade of het Green Deal-concept bruikbaar zou kunnen zijn voor Zweden om haar ambitieuze klimaatdoelen te behalen.

Roelofs was uitgenodigd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken om haar ervaring met Green Deals te presenteren en haar visie op de circulaire economie te delen. Tobias Strating over de workshop: “De Nederlandse ambassade in Zweden was erg geïnteresseerd in wat we als Roelofs doen, met name het circulaire stuk. De ambassadrice zei dat we in Nederland verder zijn dan in Zweden.”

Lees hier het volledige artikel

Bekijk hier de vlog van Tobias: