Nieuws

550 kinderen op Bouwinspiratiedag in Veenendaal

11-06-2018

Ruim 550 basisschoolleerlingen maakten op 1 juni kennis met de bouw en infra op de Bouwinspiratiedag in Veenendaal. Zij leerden op een actieve manier hoe leuk techniek kan zijn. Roelofs was ook aanwezig op de dag om jonge mensen te inspireren.

Voor het vierde jaar op rij organiseerde Bouwend Nederland de Bouwinspiratiedag. Met het evenement wil de organisatie leerlingen van groep 7 en 8 van basisscholen in de regio enthousiast maken voor techniek, en voor Bouw en Infra in het bijzonder.

Traditiegetrouw was er op de dag vóór de Dag van de Bouw een groot terrein in het centrum van Veenendaal als Bouwinspiratieplaats ingericht. Daar was een parcours opgesteld van zo’n tien verschillende stands met elk een eigen thema. De kinderen konden daar onder begeleiding timmeren, landmeten, graven, schilderen en nog veel meer. Roelofs liet met een minikraantje de leerlingen proeven van het grondwerk. De kinderen oefenden hun vaardigheden en kwamen alles te weten over zand, GWW en Infra.

Roelofs Academy
Door workshops, praktijklessen en excursies betrekken we kinderen bij hun eigen omgeving. Met de Roelofs Academy stimuleren we kennisdeling niet alleen, maar moedigen we ook duurzame innovatie aan en proberen we mensen te boeien en te binden voor het vakgebied.

Bron: Bouwend Nederland