Verharding en Techniek

De uitbreiding van de wegverhardingen in ons land hebben na de oorlog een enorme ontwikkeling doorgemaakt. De strijd om de (groene) ruimte is daarbij voortdurend gevoerd. Door innovatie en doorontwikkelingen van concepten en toepassingen in de wegverharding ziet Roelofs hier een uitdaging om een meerwaarde aan deze ruimte te geven, met respect voor bestaande ruimtelijke functies.


Bij Roelofs kunt u terecht voor alle toepassingen binnen wegverharding: van verhardingsadvies en onderzoeken tot aan aanleg en reparatie van alle soorten erf- en wegverharding. Wij staan voor praktische oplossingen en geven graag een uitgebreide toelichting hierover. Hierbij wordt optimaal rekening gehouden met de belangen van de opdrachtgever als eindgebruiker.

    • Innovatie en ontwikkeling

Wegverharding moet niet alleen functioneel zijn, ook beleving en uiterlijk worden steeds belangrijker. Het efficiënter inzetten en onderhouden van de bestaande wegverharding is daarbij een belangrijk aandachtspunt in de wegenbouw. Voorop staat dat verhardingen een middel zijn om het leven te vergemakkelijken. We maken er immers dagelijks gebruik van.

    • Meer waarde aan ruimte

In innovatie en het doorontwikkelingen van concepten en toepassingen in de wegenbouw ziet Roelofs een uitdaging om een meerwaarde aan deze ruimte te geven met respect voor bestaande ruimtelijke functies.

Innovatie hoort bij het MVO-beleid van Roelofs. Wij werken proactief aan het reduceren van de CO2-emissies en scoren hiermee hoog op de CO2-prestatieladder. Binnen ons bedrijf concretiseren wij vijf aandachtsgebieden op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

    • Duurzame verhardingen

Op het gebied van asfaltverharding en -conservering worden er de laatste tijd enorme stappen gemaakt op het gebied van CO2-reductie. Roelofs is gespecialiseerd in het aanbrengen van minder warm en koud asfalt. Inmiddels is het mogelijk 100% asfaltrecycling te realiseren.

    • Lynpave en RubberPave

Recycling alleen is wat Roelofs betreft niet genoeg. Gerecycled asfalt wordt nu nog duurzamer gemaakt dan het was. Dit wordt gerealiseerd door onder meer gebruik te maken van de herwinbare Lynpave-technologie. Als trendsetter heeft Roelofs samen met een aantal partners aan de wieg gestaan van deze ontwikkeling in de wereld van wegverharding. Ook RubberPave, ultrastil asfalt op basis van autobanden, is zo’n innovatief product. Dit heeft Roelofs ontwikkeld in samenwerking met het Asfalt Kennis Centrum (AKC).


 

Asfaltverharding

Voor elk type asfaltwerk heeft Roelofs het passende asfalt en de juiste asfaltset. Ook geluidsarm, koud en zuurbestendig asfalt kunnen wij produceren en aanleggen. En doordat we beschikken over een eigen asfaltcentrale kunnen we asfalt van de beste kwaliteit met zo weinig mogelijk transport geleverd krijgen. Daarbij zijn we gespecialiseerd in de uitvoering van projecten waarbij omgevingsmanagement belangrijk is. Met de eindgebruiker als focus is de core-business meer dan alleen maar meters maken!


Lees meer

Asfaltconservering

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Voor asfaltreparatie en –conservering kunt u bij Roelofs terecht. Wij kunnen de levensduur van asfaltwegen op verschillende manier verlengen. Door goed onderhoud uit te voeren wordt klein en groot schadeherstel zoveel mogelijk voorkomen.

Onderhoud is specialistenwerk. Roelofs heeft ruime ervaring en expertise in huis om alle gangbare en minder gangbare preventieve en reparatietechnieken uit te voeren. Dit geldt ook voor vakkundig wegdekonderhoud en wegdekreparatie.


Lees meer

Betonverharding

De keuze voor het type wegverharding is afhankelijk van de functionele eisen en het toepassingsgebied. Betonverharding is een zeer duurzame oplossing voor zwaarbelaste terreinen, aangezien de levensduur van beton zeer lang is. Afhankelijk van de eisen en berekeningen worden de verhardingen direct op de natuurlijke ondergrond gelegd of wordt er een fundering aangebracht.


Lees meer

Elementenverharding

Elementenverhardingen komen overal voor en zijn er in alle soorten en maten. Denk hierbij aan straatwerk, sierbestrating, klinkerwegen, bouwwegen, molgoten en grasbetonstenen voor het verstevigen van bijvoorbeeld de berm. Roelofs heeft ervaren stratenmakers in dienst die zowel handmatig als machinaal kunnen bestraten.


Lees meer

Erfverharding

Het aanbrengen van erfverhardingen en het verharden van toegangswegen en bedrijfsterreinen zijn specialismen van huis uit. Hetzelfde geldt voor het overlagen met asfalt van bestaande kuilvoerplaatsen en sleufsilo’s, ongeacht het bestaande verhardingsmateriaal.


Lees meer

Verhardingsadvies

Het uitgebreide wegenareaal van Nederland in goede conditie houden is een hele uitdaging, zeker binnen de bestaande budgetten. Een goed verhardingsadvies is dan ook onmisbaar. Door de combinatie van onze expertises en de jarenlange praktijkervaring, kan Roelofs u voorzien van het beste verhardingsadvies.


Lees meer

Verhardingsonderzoek

Veel van de wegen in Nederland bereiken het einde van hun levensduur en vragen om grootschalig onderhoud. Hierbij zijn er verschillende oplossingen denkbaar, waar wij door middel van een verhardingsadvies in kunnen ondersteunen. Na uitvoering van wegenbouwkundig onderzoek is ook een passend herontwerp mogelijk.

Ook kunnen hierbij de verschillende onderhoudsmaatregelen bepaald worden inclusief een doorrekening over de gehele levensduur. De uitvoeringsmethodiek en de kosteneffectiviteit van de onderhoudsmaatregelen zijn belangrijke criteria bij het bepalen van de beste onderhoudsmaatregelen. Bij het bepalen van de restlevensduur en de onderhoudsmaatregelen dienen de bevindingen uit de visuele inspectie en de wegenbouwkundige onderzoeken als basis.


Lees meer

Vloeistofdichte vloeren

Een vloeistofdichte vloer laat geen vloeistoffen door. Hierdoor wordt de bodem beschermd tegen bijvoorbeeld olie, benzine en andere schadelijke bodemvervuilende stoffen.

Vloeistofdichte vloeren zijn met name van belang voor milieuvergunningen van opslagplaatsen, stortplaatsen, schroothopen en andere afvalverwerkingsplaatsen. Ook op agrarische bedrijven leggen wij veel vloeistofdichte vloeren aan, zodat de bodem wordt beschermd tegen de zuren uit perssappen.


Lees meer

Voegvullingen

Vanwege onder druk staande budgetten wordt er vaak sneller gekeken naar reparatie in plaats van vervanging van asfalt en beton. Een logische keuze, gezien de grote besparing op kosten. Roelofs beschikt over verschillende technieken en machines om dit functiegericht onderhoud uit te voeren, zodat de levensduur van asfalt en beton wordt verlengd. Eén daarvan is het toepassen van voegvullingen door middel van het voegvulapparaat.


Lees meer

Heeft u een vraag of opmerking?