Asfaltverharding

Voor elk type asfaltwerk heeft Roelofs het passende asfalt en de juiste asfaltset. Ook geluidsarm, koud en zuurbestendig asfalt kunnen wij produceren en aanleggen. En doordat we beschikken over een eigen asfaltcentrale kunnen we asfalt van de beste kwaliteit met zo weinig mogelijk transport geleverd krijgen. Daarbij zijn we gespecialiseerd in de uitvoering van projecten waarbij omgevingsmanagement belangrijk is. Met de eindgebruiker als focus is de core-business meer dan alleen maar meters maken!

Door de grote innovatieve kracht en interne samenwerking is Roelofs een adviespartner van overheden, private partijen en collega-aannemers. Zo worden actief speciale producten en innovatieve asfaltverhardingen ontwikkeld.

Asfalt van de hoogste kwaliteit

Voor het verloop van het project is het van cruciaal belang om het juiste asfalt van de beste kwaliteit met zo weinig mogelijk transport op tijd geleverd te krijgen. Roelofs beschikt over een eigen asfaltcentrale waarbij wordt gewerkt conform de strengste milieurichtlijnen. Ook bestaat hier de mogelijkheid om asfaltgranulaat hoogwaardig te hergebruiken. Zo hoeft zo min mogelijk nieuw materiaal te worden toegevoegd.

Eigen zandwinningen

In de nieuwe asfaltmengsels wordt zo veel mogelijk gewerkt met zand uit eigen zandwinningen. Naast onze eigen centrale wordt dit zand overigens geleverd aan diverse asfaltcentrales in Nederland en Duitsland. Mede hierdoor kan asfalt aangeboden worden tegen een concurrerende prijs en wordt er tegelijkertijd duurzamer gewerkt.

Asfaltverwerking

Roelofs beschikt over een zeer modern en goed onderhouden machinepark. Hierdoor kunnen de bekwame en ervaren medewerkers onder de optimale temperatuur de juiste verdichting realiseren. In het kader van CO2-reductie verwerken wij pro-actief minder warm asfalt en koud asfalt.


Innovatie in asfaltverharding

Doordat Roelofs voortdurend blijft innoveren kan de markt actief voorzien worden van duurzamere en maatschappelijk verantwoorde oplossingen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld geluidsarm asfalt. Naast voortdurende verbeteringen in bijvoorbeeld zuurbestendig en geluidsreducerend asfalt, werkt Roelofs ook aan volledig nieuwe ontwikkelingen.

Lynpave en RubberPave
Als een van de voortrekkers heeft Roelofs aan de wieg gestaan van de ontwikkeling van Lynpave. Lynpave is een innovatief concept voor asfalteren en past helemaal in het duurzaam inkoopbeleid van overheden. Dankzij Lynpave is asfaltverwerking op lagere temperatuur mogelijk met reductie van brandstof en CO2-uitstoot als gevolg. Tevens kan gebruikt asfaltgranulaat hoogwaardig gerecycled worden en kan worden bespaard op bitumen. Ook RubberPave, asfalt op basis van autobanden, is zo’n innovatief product waar Roelofs betrokken is geweest bij de ontwikkeling ervan.


Heeft u een vraag of opmerking?