Nieuws

BRAVO 3: drie rotondes in tien dagen!

12-10-2017

13 tot en met 23 oktober wordt een intensieve periode voor Roelofs! Bij het project BRAVO 3 worden twee bestaande rotondes vergroot en één compleet nieuwe rotonde gerealiseerd. De werkzaamheden zijn live te volgen middels een bouwwebcam.

Er wordt gewerkt aan drie rotondes: één in Woerden en twee in Waarder. In Woerden wordt de bestaande rotonde Middellandbaan/Wulverhorstbaan vergroot. In Waarder wordt de bestaande rotonde bij de Molendijk vergroot en er komt een compleet nieuwe rotonde bij de aansluiting van de nieuwe randweg op de A12.

De werkzaamheden zijn live te volgen middels een bouwwebcam.

Bekijk webcam

Er zijn 3 camera’s te selecteren:
Camera 1: Molendijk Noord
Camera 2: Molendijk Zuid
Camera 3: Woerden/Wulverhorstbaan

Kijk voor meer specifieke informatie over de planning en de afsluiting op onze projectwebsite: Ga naar projectwebsite BRAVO 3

A12 BRAVO 3: 4000 voertuigen per uur
De aanleg van de Zuidelijke randweg Woerden (BRAVO 3) is het laatste project uit het programma A12 BRAVO, wat staat voor Brede Regionale Aanpak Voorkomt Oponthoud. Doel van het programma is het in samenhang oplossen van verkeersknelpunten rond het A12-traject van het verkeersplein Oudenrijn tot en met Bodegraven en het gebied daaromheen. Een project met grote impact, aangezien er op de A12 tussen Gouda en Utrecht (2x vier rijstroken) dagelijks maar liefst ruim 4000 voertuigen per uur passeren!

Afbouw laatste deelproject
De overige projecten uit het programma zijn inmiddels uitgevoerd. Het betreft de projecten reconstructie aansluiting Woerden, Zuidelijke en Westelijke randweg Harmelen, reconstructie aansluiting Harmelen, Oostelijke randweg Harmelen, Afslag Harmelen en een nieuwe weg richting Leidsche Rijn.