Nieuws

Aanleg persleiding Staay Food Group in Dronten

08-03-2017

Roelofs ontwerpt en realiseert de benodigde persleiding tussen de waterzuiveringsinstallatie en hoofdwatergang ‘De Lage vaart’ in Dronten voor de Staay Food Group.

De Staay Food Group is een (wereldwijde) leverancier van groeten en fruit. De Fresh Care Convenience in Dronten is de laatste schakel in de keten. In Dronten worden aardappels, groenten en fruit gesneden en verpakt. Vervolgens vinden de producten hun weg naar de supermarktketens in Europa.

Vestiging in Dronten
Fresh Care Convenience heeft op het bedrijventerrein ‘De Poort van Dronten’ een nieuwe bedrijfslocatie gerealiseerd. In de fabriek worden de producten gewassen waarbij het nodige proceswater vrijkomt. Het vrijkomende water wordt in een eigen waterzuiveringsinstallatie gereinigd. Het schone water wordt vervolgens op ‘De Lage Vaart’ afgelaten.

Werkzaamheden Roelofs
Roelofs ontwerpt en realiseert deze benodigde persleiding tussen de waterzuiveringsinstallatie en hoofdwatergang ‘De Lage vaart’. Dit persleidingtracé ligt grotendeels op openbaar terrein. De totale lengte van het tracé is zo’n 2,1 kilometer en volgt veelal het bestaande kabel- en leidingentracé.

Roelofs is tevens verantwoordelijk voor de benodigde vergunningen en de afstemming met de betrokken partijen waaronder de gemeente Dronten, de nutsbedrijven en aanwonenden.

De uitvoering van het werk is op 6 maart 2017 van start gegaan. Het werk wordt uiterlijk op 10 april 2017 opgeleverd waarna de persleiding meteen in gebruik genomen gaat worden.