Activiteiten

Roelofs bezit als integrale dienstverlener, kennispartner en projectbeheerser veel interne kennis en kunde. We organiseren en nemen regelmatig deel aan activiteiten om onze kennis te delen en hier een wisselwerking van te maken.

Gastcolleges en Masterclasses

Roelofs verzorgt regelmatig gastcolleges op diverse onderwijsinstellingen, hogescholen en universiteiten, maar ook op mbo-instellingen. De onderwerpen zijn veelal uiteenlopend en de presentaties op maat gemaakt.

Ook organiseren wij masterclasses. Hierbij gaan de uitgenodigde studenten aan de slag met een door Roelofs ontwikkelde casus, gebaseerd op een door Roelofs gerealiseerd project. Dit project wordt in leeropdracht omgezet zodat het geschikt is voor de desbetreffende masterclass.

Een masterclass is een unieke gelegenheid voor kennisuitwisseling. Roelofs wordt in contact gebracht met de volgende generatie en de studenten kunnen hun opgedane kennis in de praktijk brengen, waarbij ze begeleid worden door één van de vakmensen die Roelofs rijk is.

Roadshows en kennissessies

Wij streven ernaar om ontwerp en uitvoering van een project al in een vroeg stadium bij elkaar te brengen en te integreren. Praktijkvoorbeelden zijn vaak de beste manier om te laten zien hoe dit werkt. Daarom organiseren we regelmatig zogenaamde Roadshows, met interactieve presentaties en demonstraties over innovaties, en vaak met een excursie naar een op dat moment lopend project.


Seminar sustainable knowledge – Ameland 2019 

Seminar Sustainable Knowledge

Inspirerend, interactief en leerzaam, zo omschrijven onze gasten het seminar Sustainable knowledge & Innovation. We kunnen nu terugblikken op dit evenement met de aftermovie.

Woensdag 5 juni organiseerden de gemeente Ameland, ROC Nederland en Roelofs het seminar Sustainable knowledge & Innovation. Tijdens dit seminar werden de aanwezigen geïnformeerd met betrekking tot:

  • De energietransitie
  • Circulaire economie in de openbare ruimte
  • Het opvangen van klimaatveranderingen
  • Reactief en preventief beheer en onderhoud van wegen
  • Verkeersonderzoek vanuit de lucht met DataFromSky

 

 Kijk hier voor een verslag van deze dag

Heeft u een vraag of opmerking?