Nieuws

Afspraakbanen werken bij Noaberbeheer

09-08-2018

Noaberbeer, een dochterondeneming van Roelofs, zet succesvol Afspraakbanen in, samen met Werk in Zicht. Afspraakbanen zijn banen voor werkzoekenden met een arbeidsbeperkingen die niet in staat zijn om 100% van het minimumloon te verdienen. “Je moet willen en durven investeren in de doelgroep. En daar de tijd voor nemen”, vertelde Arjan Mulder, bedrijfsleider bij Noaberbeheer op de website van Werk in Zicht.

Noaberbeheer verzorgt de groenvoorziening in opdracht voor diverse partijen. Ze werkt samen met Werk in Zicht, een samenwerkingsverband in de arbeidsmarktregio Groningen en Noord-Drenthe. Bedrijfsleider van Noaberbeheer Arjan Mulder: “Het eerste contact met Werk in Zicht was een aantal jaren geleden met accountmanager Karel Bakker. De vraag was of wij een groep mensen, destijds werkzaam in de groenvoorziening bij Wedeka, konden overnemen. Dat heeft onder meer geresulteerd in een Afspraakbaan voor Boelo van der Sluis, werkzaam als assistent-groenvoorziening. En de volgende kandidaat staat inmiddels klaar om na een proefplaatsing in te stromen.”

Ontwikkeling en groei
Boelo is blij met zijn werk. “Ik doe voornamelijk groenonderhoud, waardoor ik buiten werk. Dat is leuk.” Gert Orsel, leidinggevende van Boelo, benadrukt het belang van ontwikkeling en groei van werknemers. “Bij Noaberbeheer vinden we het cruciaal dat mensen kunnen doorgroeien. Daarom investeren we niet alleen in machines, maar ook in cursussen en opleidingen voor onze mensen. Daar leren ze van. Ze worden zich bewust van hun mogelijkheden en dat vertaalt zich uiteindelijk naar bedrijfsresultaat.”, aldus Gert.

Lees hier het hele artikel.