Nieuws

Basisschoolkinderen maken kennis met Roelofs

15-05-2019

Dit jaar heeft Roelofs traditiegetrouw deelgenomen aan de BOTSS week (Bedrijven, Onderwijs, Techniek, Sociale Zaken en Stadskanaal). De Week van de Techniek is bedoeld ter promotie van techniekopleidingen en het bedrijfsleven in de gemeente Stadskanaal.

Basisscholieren kunnen op laagdrempelige en educatieve wijze kennismaken met het vak techniek en technische bedrijven in de gemeente Stadskanaal. De achterliggende gedachte is de scholieren te enthousiasmeren voor een opleiding en baan in de techniek.

Bij Roelofs kregen de scholieren een presentatie over het ontstaan van Roelofs en daarna hebben de leerlingen een tweetal opdrachten uitgevoerd. De eerste opdracht had een raakvlak met de uitvoering en bij de tweede opdracht mochten de leerlingen hun creativiteit aanspreken middels het uitvoeren van een ontwerpopdracht.

Na afloop van de workshop zijn de uitgevoerde opdrachten besproken en ontvingen de leerlingen een groeipapier met een veldbloemenmengsel, waarbij ze werden uitgedaagd om het eindresultaat te delen met Roelofs.