Nieuws

Bouwteamovereenkomst stationsomgeving Noord in Dieren getekend

02-03-2018

De herinrichting van stationsomgeving Noord in Dieren is het laatste onderdeel van het werk ‘Traverse Dieren’. Met deze herinrichting wordt een veilige en optimale stationsomgeving gecreëerd. Roelofs gaat deze herinrichting in bouwteamverband uitvoeren.

Het stationsgebied wordt ingericht als verblijfsgebied voor fietsers, voetgangers en treinreizigers. Auto’s die nu nog op het plein geparkeerd staan dienen in de toekomst in de nieuwe parkeergarage (naast het projectgebied) te parkeren. Het nieuwe plein krijgt een hoogwaardige uitstraling, met veel groen, gebakken straatwerk, zitranden en nieuwe verlichting. Ook zal er een zogeheten ‘kiss en ride’ strook worden gerealiseerd.

Op 21 februari 2018 is de bouwteamovereenkomst officieel ondertekend. Nadat het traject van engineering is afgerond en er een concreet ontwerp ligt zal de uitvoering beginnen, die naar verwachting aan het einde van 2018 gereed zal zijn.

Traverse Dieren
De herinrichting van het stationsgebied is onderdeel van het werk Traverse Dieren. Het verkeer in en rond Dieren liep de afgelopen jaren tijdens de spits regelmatig vast. Traverse Dieren zorgt voor een betere doorstroming en een veilige stationsomgeving. Daar heeft de gehele regio profijt van, want doorgaand verkeer gaat straks onderdoor, zonder oponthoud bij de verkeerslichten, via de open tunnelbak. Het lokale verkeer gaat bovenlangs. Bovendien worden de beide helften van Dieren weer met elkaar verbonden.