Nieuws

Dag van de Bouw 2019 #De Bouw maakt het

07-06-2019

Tijdens de landelijke Dag van de Bouw op zaterdag 15 juni a.s. kan er weer een kijkje worden genomen achter de hekken van een bouwlocatie. Ook Roelofs werkt mee aan deze campagne van Bouwend Nederland.

Dit jaar worden de volgende locaties opengesteld voor publiek:

  • Herinrichting van het centrumgebied van Almelo

Bij deze herinrichting wordt de bestaande haven uitgebreid richting het centrum waarbij nieuwe damwanden worden aangebracht, een nieuwe brug wordt geplaatst en zo’n 6000 m3 aan grond moet worden ontgraven.

Van 10.00 tot 13.00 uur bent u van harte welkom om alles over dit werk te weten te komen. De koffie, thee en limonade staat klaar bij het Huis van Katoen en Nu. Medewerkers van Roelofs en andere leden van het projectteam staan u graag te woord. Er zijn tevens activiteiten voor de kinderen.

Adres: Centrum Almelo (Huis van Katoen & Nu, Marktplein)

Tijd: 10.00 tot 13.00 uur

  • Bouwinspiratiedagen Veenendaal

De vrijdag voorafgaand aan de Dag van de Bouw vindt voor de vijfde maal de Bouwinspiratiedag plaats. Op een speciaal ingerichte (mini)bouwplaats maken basisschoolleerlingen op een attractieve wijze kennis met de sector en de daarin aanwezige beroepen. De activiteiten die worden ontplooid zijn gelijk aan de werkzaamheden die in de praktijk plaatsvinden en variëren van ontwerpen tot uitvoeren en van installaties tot 3d printing.

Op zaterdag 15 juni 2019 is de mini bouwplaats open voor publiek. De activiteiten die vrijdag zijn ontplooid, zijn deze zaterdag voor alle bezoekers beschikbaar.

  • Aanpak Ring Zuid – vanuit de Combinatie Herepoort, Groningen
    Op de Dag van de Bouw is het informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid van 10.00 tot 16.00 uur geopend. Geïnteresseerden kunnen op de dag een kijkje nemen bij de sloop van het viaduct aan de Hereweg. Ook voor kinderen is er van alles te doen. Begin- en eindpunt van het programma is bezoekerscentrum Paviljoen Ring Zuid, Muntinglaan 2 in Groningen.In Paviljoen Ring Zuid is de maquette van de zuidelijke ringweg te bewonderen onder het genot van een kopje koffie, thee of limonade. Kinderen kunnen schatgraven in een grote zandberg. Voor de beste gravers is er een klein prijsje. Gastheren en –vrouwen zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en het project verder toe te lichten. Vanaf het bezoekerscentrum vertrekken daarnaast wandelroutes en rondleidingen over het tracé

Dag van de Bouw
De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland. Meer informatie over de Dag van de Bouw en De bouw maakt het vindt u op www.debouwmaakthet.nl.