Nieuws

De volgende generatie binden en boeien

29-06-2016

De Bouwinspiratiedagen in Veenendaal

Vanuit de Roelofs Academy proberen we de volgende generatie te binden en te boeien voor het vakgebied. Zo hebben onlangs basisschoolkinderen de Roelofs vestiging in Stadskanaal bezocht in het kader van de BOTSS week en heeft Roelofs meegedaan aan de Bouwinspiratiedagen in Veenendaal. Dit leverde enthousiaste reacties op!

BOTSS week in Stadskanaal
BOTSS staat voor Bedrijven, Onderwijs, Techniek, Sociale Zaken en Stadskanaal week. Deze week is bedoeld ter promotie van techniekopleidingen en het bedrijfsleven in de gemeente Stadskanaal.

Op donderdag 26 mei 2016 bezochten kinderen uit groep 7 en 8 de Roelofs vestiging in Stadskanaal. De vier groepen achtereenvolgende groepen kregen eerst een introductie over het bedrijf. Vervolgens konden de kinderen verschillende activiteiten uitvoeren, zoals patronen leggen met elementenverharding en het uitvoeren van een waterpasmeting. Ook werd er stilgestaan bij verkeersonveilige situaties bij kruispunten.

Uiteraard stond er ook cake en drinken klaar voor onze jonge gasten. Na telkens een uur verlieten de scholen ons weer, met veel enthousiaste gezichten!

Bouwinspiratiedagen Veenendaal
Op vrijdag 3 juni 2016 deden verschillende bedrijven, waaronder Roelofs, mee aan de bouwinspiratiedagen in Veenendaal. Op de mini bouwplaats gingen de leerlingen onder leiding van professionals actief aan de slag met bouwen en techniek. Op het terrein was van alles te doen, van 3D-printen tot zelf een muur metselen.

In de Cobouw verscheen een column omtrent deze Bouwinspiratiedagen:

“In Veenendaal pakken ze dat perfect aan! Bouwinspiratiedagen noemen ze dat daar. Aannemers organiseren samen met constructeurs, installateurs en architecten een dag voor basisschoolleerlingen in de omgeving. Die gaan ze zelf halen met bussen.”

Klik hier om de volledige column te lezen

Roelofs Academy
Het delen en ontwikkelen van kennis en kunde is binnen onze organisatie samengebracht in de Roelofs Academy. Via dit instituut stimuleren we kennisdeling niet alleen, maar moedigen we ook duurzame innovatie aan en proberen we mensen te boeien en te binden voor het vakgebied.