Nieuws

Demonstratie met meetvoertuig Infrafocus in Spijkenisse

13-07-2018

Hoe werkt het vastleggen van schadebeelden van wegen en kunstwerken met radar, laser en 360-graden beelden? Wat zijn de mogelijkheden met een meetvoertuig van Infrafocus en tegen welke kosten? Relaties van de gemeente Rotterdam, gemeente Nissewaard en het waterschap lieten zich op dinsdag 3 juli informeren tijden de Roadshow in Spijkenisse.

De ochtend was met name gericht op de praktische kant van onderzoeken met meetvoertuigen van Infrafocus, een deelneming van Roelofs. Een meetvoertuig dat wordt ingezet bij de onderzoeken, was op de meetlocatie in werking te zien. De aanwezige relaties konden meekijken met de beelden, het onderzoek en de mogelijkheden.

Vervolgens werd toegelicht hoe de meetmethodes kunnen bijdragen aan vraagstukken van de relaties. Roelofs vertelde over haar achtergrond en mogelijkheden in Beheer en Onderhoud, waarna Infrafocus referentieprojecten presenteerde en andere toepassingen liet zien, zoals koppelingen met assetmanagement-systemen. Partner Lbita vertelde vervolgens over haar specialisatie in havengebieden en stedelijke omgevingen, zoals de regio Rijnmond.

Smart technology
Door de inzet van smart technology werkt Roelofs aan haar doelstelling: klimaatneutraal in 2030. Slimme toepassingen in verkeersonderzoeken helpen een beter beeld van huidige en toekomstige staat van wegen en kunstwerken te krijgen, waardoor de beste oplossingen ingezet kunnen worden. Hiermee proberen we alles in één keer goed te doe, waardoor de overlast voor de omgeving minimaal is en de belasting van het milieu niet vergroot wordt.