Nieuws

Ermelose leerlingen nemen kijkje bij asfalteren

05-07-2018

Leerlingen van OBS De Arendshorst in Ermelo hebben afgelopen week een kijkje genomen op het project van Roelofs naast hun school. In Ermelo realiseert Roelofs de vernieuwde Westflank. Door de excursie met De Arendshorst betrekt Roelofs de kinderen bij hun omgeving; veel kinderen fietsen over de vernieuwde wegen naar school.

Groepen 1 tot en met 4 trokken als eerste de veiligheidshesjes aan en gingen kijken bij de asfalteerwerkzaamheden die door twee asfaltsets werden uitgevoerd. De jongste groep keek vol interesse naar de grote machines en controleerde of de walsen wel alle oneffenheden uit het asfalt duwden.

Voor de groepen 5 tot en met 8 gaf projectleider Ellen van der Velde eerst een interactieve les over asfalt, verkeersregels en veiligheid rond bouwterreinen. Hierna gingen ook deze leerlingen naar buiten om bij het asfalteren te kijken. Veel leerlingen hebben de werkzaamheden de afgelopen maanden gevolgd en zagen hoe het asfaltteam de laatste hand aan de Arendlaan legt.

Het project
In Ermelo voert Roelofs het project ‘Realisatie Westflank met vrijliggend betonnen fietspad’ uit. Bij dit project worden de Oude Nijkerkerweg, Arendlaan en Volenbeekweg te Ermelo gereconstrueerd en wordt er langs deze wegen een vrijliggend betonnen fietspad aangelegd. Ook wordt er als onderdeel van dit project op de kruising Oude Nijkerkerweg – Telgterweg een rotonde gerealiseerd.