Nieuws

Feestelijke dag op Mozartlaan in Hengelo

26-04-2018

Wethouder Marcel Elferink heeft woensdag 25 april 2018 het project op de Mozartlaan in Hengelo feestelijk afgesloten. Het afgelopen jaar heeft Roelofs daar in een Bouwteam met de Gemeente Hengelo gewerkt aan rioolverzwaring.

De feestelijke dag werd ’s ochtends afgetrapt met een loterij. Bezoekers van de ondernemers op het winkelplein ontvingen afgelopen week bij hun aankoop een bouwteam-lot, met kans op leuke prijzen van de winkeliers. De winnende loten werden getrokken door wethouder Elferink, waarna er terug is geblikt op het project onder het genot van een kopje koffie of thee. ’s Middags reed een ijscokar door de Mozartlaan en was er voor jong en oud iets lekkers.

Rioolverzwaring
Roelofs heeft in samenwerking met de gemeente Hengelo het bestaande riool vervangen door een groter riool in de Mozartlaan en een aantal zijstraten. De opvang van regenwater gebeurt nu efficiënter, met onder andere een hemelwaterriool dat uitkomt op de Elsbeek. Ook zijn de Mozartlaan en het winkelplein voorzien van nieuwe klinkerbestrating, verlichting, meer parkeerplekken en nieuwe bomen.

Bouwteam
Dit project werd uitgevoerd als bouwteam waar Roelofs samen met de gemeente Hengelo verantwoordelijk was voor het volledige ontwerp en de werkvoorbereiding van het project. Daarbij werd continue gestuurd op de haalbaarheid van het project (technisch, financieel en binnen de beoogde tijd). Ook de afstemming met alle stakeholders (omgeving, waterschap, nuts) behoort tot de taken van Roelofs in het bouwteam.

Lees meer informatie over dit project