Nieuws

Feestelijke opening plein stationsomgeving Dieren

25-06-2019

Op zaterdag 22 juni is het door Roelofs vernieuwde plein aan de noordkant van het station in Dieren feestelijk geopend.

Ook is de naam van Hoge Juffer officieel bevestigd op de voetgangersbrug. Dit werd gedaan door wethouder D. Klomberg en D. Wennekendonk van ProRail. Het naambord werd op spectaculaire wijze gebracht door een echte Juffer, een soort libelle.

De opening werd compleet gemaakt door een feest voor de buurt. Roelofs stelde voor iedereen ijs beschikbaar. Daarnaast was er muziek, een stroopwafelbakker en verschillende activiteiten voor kinderen.

Herinrichting in bouwteam
De herinrichting van stationsomgeving Noord in Dieren was het laatste onderdeel van het werk ‘Traverse Dieren’ rondom het station. Roelofs heeft deze herinrichting in bouwteamverband uitgevoerd.

Het stationsgebied is ingericht als verblijfsgebied voor fietsers, voetgangers en treinreizigers. Het nieuwe plein heeft een hoogwaardige uitstraling, met veel groen, gebakken straatwerk, zitranden en nieuwe verlichting. Ook is er een zogeheten ‘kiss en ride’ strook gerealiseerd. Maar ook ondergronds is er veel gebeurd. Zo loopt het hemelwater nu niet meer naar de waterzuivering, maar wordt met unieke voorzieningen in de grond geïnfiltreerd.

MEER PROJECTINFORMATIE