Nieuws

Groener ondanks meer asfalt!

11-08-2016

Meer asfalt, maar ook groener. Dat dit kan, bewijst het project Pannekoekendijk-Harm Smeengekade in Zwolle. De hoofdentree van de stad werd beter bereikbaar (lees: meer asfalt), maar veranderde ook in een parkachtige openbare ruimte.

Aan de westzijde van de historische stad, naar de singel en het Zwolse stadshart ligt de Pannekoekendijk-Harm Smeegekade. Dé hoofdentree naar het centrum vanuit de A28 en een belangrijk onderdeel van de infrastructuur rond de binnenstad. Ondanks dat er meer asfalt moest worden aangelegd en minder ruimte ter beschikking was, is er door slim te ontwerpen toch een continue parkachtige buitenruimte aan de stand toegevoegd. Een groene openbare ruimte waar plek is voor wandelaar, fietser, auto en bus. Bron: Stedelijk Interieur juni/juli 2016

Lees het hele artikel ‘Groener ondanks meer asfalt’.

Met deze groene herinrichting heeft het project de titel Boomproject van het jaar 2016 ontvangen.

Het project
Roelofs heeft in opdracht van de gemeente Zwolle de reconstructie van de Pannekoekendijk en Harm Smeengekade uitgevoerd. Beide stadsentrees naar de Zwolse binnenstad zijn compleet gereconstrueerd. Het stadshart van Zwolle is door de aanpassing beter bereikbaar voor iedereen. Het inrichtingsplan heeft het wegprofiel van een HOV-as (Hoogwaardig Openbaar vervoer) en zorgt voor continuïteit van de doorstroming.

Lees meer informatie over dit project op de referentiepagina