Nieuws

Grote opkomst masterclass Infra Relatiedagen

08-02-2018

De masterclass ‘Circulair ontwerpen voor de openbare ruimte van de toekomst’ op 6 februari kon rekenen op een grote opkomst. Meer dan vijftig studenten van verschillende hogescholen reisden af naar de Infra Relatiedagen om deze middag, die werd georganiseerd vanuit de Roelofs Academy, bij te wonen.

Het thema ‘Circulair ontwerpen voor de openbare ruimte van de toekomst’ was voor velen een nieuwe, verrassende kijk op zaken. Tobias Strating (projectleider Circulaire Economie bij Roelofs) en Machiel Crielaard (adviseur Circulaire Economie bij Rijkswaterstaat) gaven uitleg over hoe je circulariteit kunt meenemen in je ontwerpen. Eén van de vele voorbeelden die werd gegeven was die van De Parken in Apeldoorn, de eerste circulaire, civiele aanbesteding van Nederland.

Kennisdeling centraal
Vervolgens gingen de studenten aan de slag met een casus, waarbij groepen zowel de opdrachtnemers- als de opdrachtgeverskant konden ervaren. Al met al een inspirerende middag, waarbij er veel ruimte was om vragen te stellen en persoonlijk in gesprek te gaan.

Roelofs Academy
Het delen en ontwikkelen van kennis en kunde heeft binnen onze organisatie een prominente plek ingenomen. Wij komen graag in contact met studenten om te horen wat de ambities en behoeften zijn en om te vertellen met wat voor innovaties Roelofs momenteel bezig is.