Nieuws

Herinrichting Dijkhuizen: samenwerking van de toekomst!

03-12-2015

Roelofs werkt in bouwteam met Dorpsbelangen Ruinerwold/Berghuizen aan de herinrichting van dorpskern Dijkhuizen. Deze bijzondere samenwerking is een uniek voorbeeld van burgerparticipatie, iets waardoor de regie van dergelijke projecten in de toekomst steeds vaker bij de burgers komt te liggen.

Van de Nederlandse bevolking wordt verwacht dat ze meer participeren in de samenleving, zodat de overheid een faciliterende rol in kan nemen. De herinrichting van Dijkhuizen is een koplopers project wat betreft deze burgerparticipatie en kan dan ook rekenen op landelijke belangstelling.

Hoge betrokkenheid
Doordat de burgers helemaal achter deze herinrichting staan en zelf de regie voeren, verloopt de samenwerking op vrijwel vlekkeloze wijze. Dat de omwonenden meer dan normaal betrokken en enthousiast zijn blijkt wel uit de verwennerij die de Roelofs medewerkers ontvangen: zo mochten zij als jury meedoen aan ‘heel Ruunerwold bakt’ en worden ze tijdens de werkzaamheden in het weekend getrakteerd op warme snert!

Het project
De projectgroep heeft middels een aanbesteding een aannemer gezocht die hun kan assisteren om het project verder uit te werken en vervolgens uit te voeren. Hierbij is de keuze middels een aanbesteding gevallen op Roelofs. Roelofs heeft vervolgens samen met de projectgroep zitting genomen in het bouwteam. Lees op de projectpagina meer over het project en de werkzaamheden.