Nieuws

Herinrichting Industrieplein Hengelo van start

11-03-2019

Het Industrieplein in Hengelo, dat zich achter het NS-station bevindt, zal in bouwteamverband een mooie opwaardering krijgen.

De bestaande bestrating, het meubilair en de groenvoorzieningen worden vervangen. Daarnaast wordt de Veldbeek vanuit de Gieskesstraat over het plein aangelegd en wordt er een skatepark gemaakt. Verder worden de fietsparkeerplaatsen vernieuwd, komen de Kiss & Ride en de standplaats voor de taxi’s weer terug op het nieuwe plein en wordt de verlichting vernieuwd.

Het nieuwe plein wordt zo ingericht, dat het veel overzichtelijker en veiliger wordt voor de vele mensen die hier dagelijks van en naar het station lopen, waaronder de studenten van het ROC van Twente, bezoekers van poppodium Metropool en bijvoorbeeld medewerkers van WTC Twente en VDL.

Voor meer informatie en impressies van dit project:

Ga naar de projectomgeving

Bouwteam voor draagvlak
Een project als dit, dat zich op een druk punt in de stad bevindt en waar veel stakeholders bij betrokken zijn, vraagt om een gedegen aanpak. Er is daarom gekozen om in bouwteamverband te werken. In een bouwteam wordt optimaal draagvlak vanuit de omgeving gecreëerd. Doordat Roelofs samen met de gemeente Hengelo ook het ontwerp heeft opgesteld, wordt er efficiënt gewerkt en kan de gemeente zoveel mogelijk worden ontzorgd.